Haberler

Suşehri Myo'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Düzenlendi

Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu’nda uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni gerçekleştirildi.

Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu'nda uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOSGEB Sivas Hizmet Merkezi İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Suşehri Timur Karabal Yüksekokulu'nda ev sahipliği yaptığı uygulamalı girişimcilik sertifikası eğitimini tamamlayarak belge almaya hak kazanan 50 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Açılışta konuşan Suşehri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vehbi Ünal "Bilginin en önemli güç haline geldiği günümüz dünyasında üniversiteler bilginin üretildiği ve öğrencilere aktarıldığı kurumlardır. Biz bu bilinçle ve geleceğin gençlerin ellerinde şekilleneceğine olan inancımızla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu sertifikalara iş konusunda bizlere çok kolaylık sağlayacak. İŞKUR Sivas İl Müdürlüğü ihalesiyle Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOSGEB Sivas Hizmet Merkezi İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitim sertifikası programına meslek yüksek okulumuz ev sahipliği yaptı. 2 grup halinde, 2 hafta süren kurslarımız toplamda 1 ayda tamamlandı. 2013 yılı Temmuz ayından bu yana devam eden girişimcilik kursumuz Kangal, Gürün, Şarkışla, il merkezi ve Suşehri'nde gerçekleştirildi. Girişimcilik kurslarına katılan toplam 286 kursiyer girişimcilik eğitim sertifikalarını almaya hak kazandı" dedi.

Protokol kapsamında hazırladıkları iş planlarının KOSGEB tarafından kabul edilmesi halinde kursiyer öğrencilere, yeni girişimci desteğinden faydalanmaları sağlanarak 24 ay ödemeli üst limit 30 bin TL olmak üzere geri ödemesiz hibe ve yine üst limiti 70 bin TL faizsiz 2 yıl sonra ödemeli desteklerden faydalanabilecekleri ifade edildi.

Törene Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Sivas İŞKUR İl Müdürü Nabi Soysal, Sivas KOSGEB Hizmet Merkezi İl Müdürü Nogay Nadir Koç, Suşehri ilçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı ile akademik personel ve kursiyerler katıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title