Haberler

Suriyeliler Gitmeyecek

Güncelleme:

USAK ve Brookings Enstitüsü'nün raporuna göre Türkiye'deki sığınmacıların büyük bir bölümü ülkelerine dönmek istemiyor.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) "Suriyeli Mülteciler ve Türkiye" raporunda Suriyelilerin uzun bir süre daha Türkiye'de kalacakları yorumunu yaptı. Kurum, ayrıca Türkiye'nin
sığınmacıların vatandaşlığa geçmesine imkân sağlayabilecek yolları değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'de sığınmacı olarak kalan Suriyelilerle birebir yapılan mülakatlar sonucunda açıklanan "Suriyeli Mülteciler ve Türkiye: Sonu Gelmeyen Misafirlik" raporunda dikkat çekici hususlar yer aldı.

Enstitü yetkilileri Osman Bahadır Dinçer, Vittoria Federici, Elizabeth Ferris, Sema Karaca, Kemal Kirişci ve Elif Özmenek Çarmıklı tarafından Brookings Enstitüsü ve USAK işbirliği ile düzenlenen raporun ayrıntılarında Türkiye'nin ileriki dönemlerde Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık imkanı sunacağı belirtiliyor.

Raporda; Suriyeli mültecilerin büyük çoğunluğunun başka ülkelere de gitmeyecekleri, bunun da entegrasyonu kaçınılmaz kıldığı belirtiliyor ve zaten Suriyelilerin daha kalıcı bir konut, iş ve çocukları için eğitim imkânı ararken gayri resmî bir entegrasyon sürecinin de işlediğine dikkat çekiliyor.

Hükümetin sağlıklı bir entegrasyon süreci için, mültecilerin istihdamı ve çocuklarının eğitimi alanlarına özel önem vermesi gerektiğini belirten raporda birçok tavsiyede yer alıyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Brookings Enstitüsü Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title