Haberler

Mahmut Ustaosmanoğlu cenazesine binlerce kişi akın etti! Yoğunluk drone ile havadan görüntülendi

Güncelleme:

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu bugün cuma namazına müteakip son yolculuğuna uğurlanacak. Cenaze törenine saatler kala Fatih Camii'ne gelen binlerce kişi drone ile havadan görüntülendi. Fatih Camii'ne çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, vatandaşların avluya ve çevresine sığmayacağı tahmin edilerek çevreye vinçler yardımıyla hoparlör sistemleri kuruldu.

İsmailağa Cemaati'nin lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Ustaosmanoğlu, cuma namazına müteakip Fatih Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Mahmut Ustaosmanoğlu cenazesine binlerce kişi akın etti! Yoğunluk drone ile havadan görüntülendi

ÇEVREDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Cenaze törenine saatler kala binlerce camiye akın etti. Oluşan yoğunluk drone ile havadan görüntülendi.

Mahmut Ustaosmanoğlu cenazesine binlerce kişi akın etti! Yoğunluk drone ile havadan görüntülendi

VİNÇLERİN YARDIMIYLA HOPARLÖR SİSTEMLERİ KURULDU

Öte yandan Fatih Camii'ne çıkan yolların araç trafiğine kapatıldığı havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı. Vatandaşların avluya ve çevresine sığmayacağı tahmin edilerek çevreye hoparlör sistemleri vinçlerle kuruldu.

Mahmut Ustaosmanoğlu cenazesine binlerce kişi akın etti

"HANIM KARDEŞLERİMİZİN DİKKATİNE"

İsmailağa Cemaati Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Mahmut Efendi Hazretlerimizin hanımların cenazelere katılmalarına razı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur. Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin, Mahmud Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz" denildi.

Mahmut Ustaosmanoğlu cenazesine binlerce kişi akın etti! Yoğunluk drone ile havadan görüntülendi

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1927 yılında Trabzon'un Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde doğdu. Gençliğinin ilk yıllarında civar köylerdeki hocalardan ders aldı. On altı yaşında icazet aldı.

1951 yılı Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı. 2010 yılında İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu"ndan sonra kendisine "İslam'a Üstün Hizmet" ödülü verildi.

İlk eşi Zehra Ustaosmanoğlu'ndan Ahmet, Abdullah ve Fatıma isminde üç çocuğu var. İlk eşi Zehra Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Ustaosmanoğlu Haberler

500

Yorumlar (19)

cihad çakır:

Kız çocuklarının okumasını istemeyen biri başka lafa gerek yok.

124
226
yanıtYanıtla
Orhan Albaş:

"türkiye cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. en doğru, en hakiki tarikat,medeniyet tarikatıdır.."ama görüyoruz ki artık memleket şeyhler dervişler ve müritler memleketi haline gelmiştir. televizyonlarda şeyhler ve imamlar nasıl yaşayacağımıza karar vermektedirler

93
223
yanıtYanıtla
Yazıkk:

Amerikalılar, gevurlar karar verirken zorunuza gitmiyorda ALLAH yolunda olanlar mı karar verince zorunuza gidiyor.

yanıt44
yanıt6
MAMOS BUSINESS SERVICE:

Adama ''hazretleri'' diyorlar. Bir de anlamadığım şu ki Hz. Muhammed den üstün tutuyorlarmış cemaat olarak. Neler gördü bu dünya neler..ne putlar geldi geçdi

128
179
yanıtYanıtla
Faruk Boz:

hazretleri kutsal bir tabir değil,sadece turkiye de eskiden, saygı duyulan kişilerin adlarını ya da makamlarını gösteren tabir.yani bu arap ülkelerinde yok onlar peygamberimize hazreti muhammed demiyor saygı duyduğun her kişiye hazreti diyebilirsin bu peygamber demek değil.

yanıt77
yanıt21
ssss:

Hz. Muhammed den üstün tutuyorlarmış lafa bak element uydurma cahil

yanıt117
yanıt30
Hakan Arslanoglu:

SERVICE Sen Dünya ya boşuna servis edilmişsin..

yanıt31
yanıt13
Hakan Arslanoglu:

Allah rahmetiyle muamele eylesin. Makamı Ali , Mekanı cennet olsun inşallah..

187
44
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Ee, yani . Bu kadar kişinin toplanması o kişinin Allah katında iyi bir kişi olduğunu mu gösterir ? Allah bilir .

58
110
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Bu kadar kişi dua ediyorsa iyi biridir herhalde yinede allah bilir tabikide

yanıt15
yanıt9
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title