Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Zirve Üniversitesi rektörleri, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Yılmaz, mesajında, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan ve 205 kişinin hayatına mal olan yangının tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu belirtti.

Yangında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, geride kalan acılı ailelere sabır ve yaralılara acil şifa dileyen Yılmaz, "Ülkemizde ve dünyada bir daha böyle acı olayların yaşanmamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kısa da ülke genelinde 3 günlük ulusal yas ilan edildiği maden faciasının ardından olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Çok sayıda işçinin madende mansur kaldığını belirten Kısa, şunları kaydetti:

"Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarken en büyük temennim ve beklentim ocakta mahsur kalan maden işçilerimizin devam eden çalışmalar sonucu, sağ salim kurtarılmasıdır. Allah'tan dileğim ülkemiz insanlarının bir daha bu tür felaketlerle karşı karşıya kalmamasıdır." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Zirve Üniversitesi Adnan Kısa Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title