Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Maden faciasında hayatını kaybedenler için Muş ve Van'daki camilerde, cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitirenler için Van ve Muş'taki camilerde, cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Van'da Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi'nce Hz. Ömer Camisi avlusunda kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma hutbesinde de anılan madencilere, namaz öncesi ve sonrasında dualar edildi. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise şifa dileklerinde bulunuldu.

Muş Müftüsü Recep Uzun, yaptığı açıklamada, Soma'da meydana gelen ve tüm yurdu yasa boğan maden faciasında hayatını kaybedenler için Muş'taki tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kıldırıldığını söyledi.

Maden faciasında işçilerin hayatını kaybetmesinden büyük bir üzüntü duyduklarını ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

"Bu kez ateş sadece düştüğü yeri yakmadı, düşmediği yeri de yaktı. Ülkemizin dörtbir tarafında insanlar bu acıyı yüreklerinde hissediyor ve yaşıyorlar. Allah bu ülkeye bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Maden faciasında hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz."

Bitlis'te de cuma namazı öncesi Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için Yasin okutularak, dualar edildi. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title