Haberler

Söke'nin Su Sorununa Köklü Çözüm

Söke'nin özlemleri arasında yer alan, ilçenin uzun vadeli su sıkıntısını ortadan kaldıracak olan proje olarak görülen Boynak İçme Suyu Projesi'nin nakil hattı ihalesi yapıldı.

Söke'nin özlemleri arasında yer alan, ilçenin uzun vadeli su sıkıntısını ortadan kaldıracak olan proje olarak görülen Boynak İçme Suyu Projesi'nin nakil hattı ihalesi yapıldı.

Necdet Özekmekçi başkanlığında Söke Belediyesi yönetimin öncelikli projeleri arasında yer alan Boynak İçme Suyu Projesi hayat bulacak, Söke'nin en az 30 yıllık su sorunu ortadan kalkacak. Proje kapsamında içme suyu kuyularının açılması için 2006 yılında ilk müracaat yapılmasının ardından aradan geçen zorlu 7 yıllık süreç sonunda yapılan ihale ile proje gerçekleşme aşamasına geldi.

İzmir'de bulunan İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye 13 firma katıldı. İhaleyi Söke Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Enver Helvacı ve Su İşletme Müdürü Emin Cengiz izledi. Yaklaşık maliyeti 15 milyon 77 Bin 21 TL olan Boynak İçme Suyu Nakil Hattı yapım işi ihalesine Muzaffer Oflaz, Yasmak İnşaat, Güvenç Yapı, As-Met İnşaat, Telliler İnşaat, Ergaz İnşaat/SMK Petrol ortak Girişimi, İMT Mühendislik, Er Yapı/MNZ Grup ortak girşimi, DMC Yapı, Nazmi Kürüm/NKN Yapı ortak Girişimi, Salman Beton/Eşref Ali Özbek ortak Girişimi, Kerimoğlu İnşaat ve Saim Prefabrik/HLK İnşaat ortak Girişimi katıldı. İhalede firmalarca belirlenen en düşük bedel 10 milyon 670 bin 280 TL olurken, en yüksek bedel ise 16 milyon 730 bin 62 TL oldu. Yasal sürecin takip edileceği ihalede dosyaların detaylı incelenmesinin ardından, önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firma İller Bankası İhale Komisyonu tarafından açıklanacak. Belirlenecek firma ile sözleşme imzalanmasının ardınsa, İçme Suyu Nakil Hattı yapım çalışmaları başlayacak.

"SÖKE'NİN ÖZLEMİ BİTİYOR"

2006 yılının 17 Nisan'ında kuyuların açılması için ilk müracaatın yapıldığını, izlenen süreçte 2013 yılında bir özlemin bittiğini belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı; "28 Mayıs 2013 günü işin yapım ihalesi gerçekleşmiştir" dedi. Başkan Yarımcısı Enver Helvacı; "7 yıl sürecinde sabırla yürütülen çalışmaların mutlu bir şekilde sonuçlanması Söke için çok olumlu bir sonuç olmuştur. Söke için çevremiz için çok önemli olan bir işi başardık. Emeklerimizin karşılığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sökemiz için hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title