Haberler

Söke Kaliteli İçme Suyuna Kavuşacak

2006 yılından bu yana mücadelesi verilen Söke Boynak İçme Suyu Nakil Hattı Projesi'nde 28 Mayıs'ta yapılan ihalenin, 8 Temmuz'da yüklenici firma ile sözleşmenin imzalanmasının ardından; gerçekleşen törenle yer teslimi yapıldı.

2006 yılından bu yana mücadelesi verilen Söke Boynak İçme Suyu Nakil Hattı Projesi'nde 28 Mayıs'ta yapılan ihalenin, 8 Temmuz'da yüklenici firma ile sözleşmenin imzalanmasının ardından; gerçekleşen törenle yer teslimi yapıldı.

Ramazan Bayramı sonrasında ilk kazmayı vuracak yüklenici firma Ergaz İnşaat ve SMK Petrol ortak girişimi yapımı 700 gün olarak ön görülen projeyi, 400 günde bitirmeyi hedeflediklerini, ilk kazmayı Ramazan ayı bitiminde vuracaklarını söyledi. Tarihe tanıklık edildiğini belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ; "Bugüne kadar birçok iş yaptık ancak en önemlisi bu. Su hayattır düşüncesiyle Sökemizi kaliteli içme suyu ile buluşturacağız" dedi.

Söke'nin özlemleri arasında yer alan, ilçenin uzun vadeli su sıkıntısını ortadan kaldıracak Boynak İçme Suyu Projesi'nin nakil Hattı Projesi'nde 28 Mayıs'ta İller Bankası tarafından yapılan ihaleyi alan Ergaz İnşaat ve SMK Petrol ortak girişimine yer teslimi törenle yapıldı. Söke Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen yer teslimi imza törenine Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, Ergaz İnşaat AŞ'den Ebubekir Yağız, SMK Petrol'den Muharrem Köse başta olmak üzere; Söke Belediyesi Başkan Yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna, İller Bankası'ndan Yapı Uygulamaları Müdürü Metin Keleş, Teknik Uzmanlar Ulvi Kaynak, Kadriye Değirmencioğlu, Sevil Tural, Yüksel Akyüz ve Adem Ercan, Söke Belediyesi Su İşletme Müdürü Emin Cengiz bulundu.

9.5 yıldır sürdürdüğümüz görev süresi içinde en önem verdikleri ve gerçekleşmesinden yana büyük şeref duydukları proje olarak Boynak İçme Suyu Projesi'ni gösteren Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ;"Tarihe tanıklık ediyorsunuz. 21 artezyenden elde edilen 230-235 lt/sn su yıllar geçtikçe bugün 16 artezyene, su seviyesi ise 140-160 lt/sn'ye düştü. 2005 yılında gerçekleşen altyapı çalışmaları sonrası kayıpların önlenmesiyle Söke susuz kalmadı. Ancak bu bizi tatmin etmiyor. Söke'ye en sert sulardan bir tanesi ile hizmet veriyoruz. 2006 yılından bu yana mücadele verilse de çok geç kalmış değiliz. Bundan sonra sıkıntıların giderilmesi önemli. Suyun Söke'ye getirilmesi noktasında başarılı bir sonuç çıkacağından eminim. Boynak içme suyu projesi çalışmalarına katkı sağlayan herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" dedi.

İlk etapta Boynak'ta açılan 4 kuyunun ikisinden 60'ar lt/sn olmak üzere 120 lt/sn suyun Söke'de yapılacak depolama merkezine taşınacağını belirten İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe de, depolama merkezine getirilen suyun daha sonra Konak Mahallesi depolarına aktarılacağını söyledi. İmar planı nüfus projeksiyonun 2025 yılı için 155 bin kişi olarak belirlendiğini ve proje çalışmalarının da buna göre yapıldığını ifade eden Bölge Müdürü Menekşe; "Suyun depolama merkezine getirilmesi sonrasında Kemalpaşa Deposu ile Konak Deposu arasında 630'luk HDPE boru kullanılacak" dedi.

İller Bankası'nın proje ile ilgili olarak 30 Kasım 2011 tarihinde 20 milyon TL kredi açtığını belirten Bölge Müdürü Muhittin Menekşe; "Ergaz İnşaat ve SMK Petrol ortak girişimi 10 milyon 670 bin 280 TL bedelle ihaleyi almış ve yüklenici olmuştur. 700 iş günü olarak öngörülen iş bitirme süresinden daha önce işi tamamlayacaklarını bekliyorum. İşin kontrolörlüğünü İller Bankası ve Belediye teknik ekipleri yapacak. Hem Belediyemize hem de yüklenici firmaya kolaylıklar diliyorum. İnşallah 2014 yılı sonunda projenin açılışını gerçekleştiririz" dedi.

Muhittin Menekşe proje kapsamında; iletim hatları, tahliye ve vantuz üniteleri, vana odaları, toplama ve servis depoları, terfi merkezi, klor binası, karayolu geçişleri, otomasyon sistemi, enerji temin ve elektrik işleri, mekanik temin ve montaj işlerinin yer aldığını da belirtti.

Proje yüklenici firması Ergaz İnşaat ve SMK Petrol ortak girişimi yetkilileri Ebubekir Yağız (Ergaz) ve Muharrem Köse (SMK Petrol); "Projeyi öngörülen 700 iş gününden önce bitirmeyi hedefliyoruz. Tahminimizce en fazla 400 iş gününde proje inşaatını tamamlarız" dediler. Yağız ve Köse; projenin tüm taraflara hayırlı olması dileğinde bulundular. Firma proje için Ramazan ayı sonrasında ilk kazmayı vurmayı hedefliyor.

Törende yapılan konuşmaların ardından yer teslimi sözleşmesi Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe tarafından imzalandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Özekmekçi Ramazan Bayramı İller Bankası İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title