Haberler

Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'den Aydın Caddesi Değerlendirmesi

Söke Belediyesi'nin büyük projelerinden biri olan Aydın Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı Yenileme Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Söke Belediyesi'nin büyük projelerinden biri olan Aydın Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı Yenileme Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Caddenin son noktası olan Cumhuriyet Meydanı dışında tüm noktalarda kaldırım ve asfalt çalışmaları tamamlanırken; Cumhuriyet Meydanı'nda da düzenleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Söke Belediyesi'nin denetiminde yüklenici firma YDG İnşaat tarafından uygulaması yapılan projenin ihale süresi 2 Eylül'de sona ermiş, işi tamamlayamayan firma ek süre istemişti. Cezalı ek süre içinde işine devam eden firmanın proje çalışmalarını 17 Ekim tarihine kadar tamamlaması gerekiyor.

Aydın Caddesi'nde kaldırım ve asfalt yol düzenlemeleri yanında ağaçlandırma ve bitkilendirme yönünden de dikkat çekici bir proje olarak göze çarpıyor. Söke Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Aydın Caddesi'nde toplam 172 ağaç söküldü, yerine 759 ağaç, 6 Bin çalı grubu ve bitki dikimi yapılacak.

"GÜNAHLAR DA SEVAPLAR DA ORTAYA ÇIKTI"

Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi Aydın Caddesi projesi kapsamında kamuoyuna yansıyan bazı sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın Caddesi kaldırım uygulamaları sırasında iki noktada oluşan kot farkının tartışma konusu olarak gündeme getirildiğini belirten Başkan Özekmekçi; durumun belediyeden kaynaklanan değil, söz konusu iki bina maliklerinden kaynaklandığını söyledi.

Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi açıklamasında; "İki noktada kaldırım çalışması yarım kalmış veya yapılmamış gibi görünüyor. Bu bizden kaynaklanan bir durum değil. Boş kalan yerler söz konusu apartmanların uhdesindeki bahçe alanları yani çekme mesafeleri. Bizim burada kaldırım çalışması yapma gibi bir lüksümüz yok. Kendilerine Belediye idaresince uygun görülen teklifler sunuldu. Bütünlük olması nedeniyle malzemesini biz verelim, işçiliğini siz yaptırın teklifi sunuldu. Aileler bir türlü olumlu yada olumsuz bir karar veremediler. Vatandaşta zannediyor ki belediye bu noktaları özellikle yapmayıp, bu iki yapıyı cezalandırdı. Biz Aydın Caddesi'nde seviyeyi kırmızı kotumuza getirdik, hatalar da sevaplar da ortaya çıkıyor. Zamanında yapılmış tüm hatalar ortaya çıktı" dedi.

Aydın Caddesi'nde tartışmalar neden olan cep otopark uygulaması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; "Cep otoparklar bir disiplini gerektiriyor, herkes kurallara uyarsa sıkıntı yok" dedi.

"BİZ DE İŞİN BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ"

Aydın Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı yapım sürecinin uzaması ile ilgili açıklamada da bulunan Başkan Necdet Özekmekçi; "Normal ihale süresi 2 Eylül'de biten süre sonrasında ek süre verildi. Bu uzatma cezalı bir uzatma. Cezalı uzatma 17 Ekim'de sona eriyor. Bu süreye kadar iş tamamlanırsa kabulü yapacağız. İşte bu da yasanın getirdiği güzelliklerin yanında sıkıntılar. Bizim müteahhit seçme şansımız yok. Müteahhit yasaklı olmayı göze alarak işi bitirmiyor. Bizim derdimiz vatandaşımız bu rezilliği daha fazla çekmesin. Bizde işin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title