Haberler

Siyasi Partilerle Seçim Mutabakatı

26. Dönem Milletvekili Seçimleri Bilgilendirme ve Mutabakat Toplantısı, valilik toplantı salonunda gerçekleşti.

26. Dönem Milletvekili Seçimleri Bilgilendirme ve Mutabakat Toplantısı, valilik toplantı salonunda gerçekleşti.

Vali Necati Şentürk başkanlığında gerçekleşen toplantıda, siyasi parti temsilcileri vatandaşın sesli ve görsel materyallerle rahatsız edilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Yapılan toplantının Kırşehir için önemli olduğunu anlatan Vali Şentürk, "Mutabakat toplantısının bir diğer adı da Centilmenlik Toplantısıdır. Toplantıda siyasi partilerimizle bir mutabakat zaptı imzalıyoruz. Emniyet mensubu arkadaşlarımız da seçim ve seçim tarihlerine ilişkin sunumlarını bu toplantıda yapacaklar. Seçim propagandası, açık hava toplantıları, kapalı alan toplantıları, bunların tarihleri ve şekilleri gibi konular da bu toplantıda görüşülecek" dedi.

Basına kapalı şekilde devam eden toplantının diğer bölümünde ise, "hoparlörle propaganda yapılmaması, büyük seçim otobüslerinin trafik sorunu yaşatması nedeniyle minibüs kiralanması, seçim süresinde bastırılan ilan, afiş, broşür, pankart gibi seçim materyallerinin sadece seçim büroları ve parti binalarına asılması, seçim irtibat bürolarının tüm partiler için sadece üç adet olması, konut ve iş yerlerine vatandaşların kendi istekleri dışında tanıtıcı herhangi bir materyal asması konusunda teşvik edilmemesi kararları alındığı" öğrenildi.

Toplantıya Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı Vekili J. Yb. Muzaffer Canbal, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve siyasi partilerin il temsilcileri katıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Şentürk Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title