Haberler

Siyanür Suya Karıştı, 5 Kişi Zehirlendi, Hayvanlar Telef Oldu İddiası

Dulkadir Köyü'nde 5 kişinin suya karışan siyanürden zehirlendiği, bir büyükbaş hayvan, 2 koyun ile 7 civcivin de telef olduğu öne sürüldü.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı ve siyanür barajının olduğu Eti Gümüş A. Ş. tesislerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Dulkadir Köyü'nde 5 kişinin suya karışan siyanürden zehirlendiği, bir büyükbaş hayvan, 2 koyun ile 7 civcivin de telef olduğu öne sürüldü.

Kent merkezine 34 kilometre uzaklıktaki Eti Gümüş A. Ş. tesislerinde 7 Mayıs 2011 tarihinde siyanür barajının ara setlerinin birinde çöküntü oluşmuş ve tesislerdeki üretim durdurulmuştu. Eti Gümüş A. Ş. 'ye en yakın köylerden biri olan Dulkadir Köyü'nde tesislerden sızan siyanürün içe suyuna karıştığı öne sürüldü.

Dulkadir Köyü'nde oturan ve içtikleri sudan zehirlendikleri öne sürülen Emine Sözer, Mehmet Sözer, Emeti Sözer ile Leyla Sert Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Zehirlenenlerden Muzaffer Sözer'in ise köye gelen 112 ambulansında görevli sağlık ekibi tarafından yapılan müdahalesinin ardından evine gönderildiği bildirildi. Hastanede tedavi altına alınan 4 kişinin zehirlenme nedenlerinin araştırıldığı ve tedavilerinin sürdüğü belirtilirken Dulkadir Köyü'nde bir büyükbaş hayvan, 2 koyun ve 7 civciv telef oldu. Hayvanların sudan telef oldukları iddia edildi.

Olaylar üzerine Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ile Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu Dulkadir Köyü'ne giderek incelemelerde bulundu. Köyde içme suyu olarak kullanılan depodaki suyun boşaltılmasına başlandı, hayvanların öldüğü yerlere de kireç döküldü. Ölen hayvanların ise kireçlenerek toprağa gömüldüğü belirtildi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, içme suyuna siyanürün karışıp karışmadığı konusunun valilik tarafından incelemeye alındığını, bu konuyla ilgili açıklamanın daha sonra valilik tarafından yapılacağını belirtti. Dulkadir Köyü Muhtarı Selim İlhan köyde 30'u kadın 50 kişinin yaşadığını belirterek sularına siyanürün karıştığı öne sürdü.

İlhan, "Köyümüzde sudan zehirlendiler 4 kişi hastaneye götürüldü. Bir kişinin tedavisi burada yapıldı. Ayrıca hayvanlarımız telef oldu. İçme suyu için Aliköy Belde belediyesi ile görüşmelerimiz sürüyor. Köyümüze siyanürün bulaşmadığı bir içme suyunu getireceğiz. Köyümüzde daha önce de kanserden çok sayıda kişi yaşamını yitirdi" dedi.

(Kütahya), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title