Haberler

Sivas Belediyesi'nden Kültürel Etkinlikleri...

Türkiye Yazarlar Birliği, Sivas Belediyesi ve Sultan Şehir Kültür ve Sanat Derneği Tarafından "Yaşayan Yazarlara Saygı, Yavuz Bülent Bakiler'le 72 Yıl" İsimli Bir Program Düzenlendi.

Türkiye Yazarlar Birliği, Sivas Belediyesi ve Sultan Şehir Kültür ve Sanat Derneği tarafından "Yaşayan yazarlara saygı, Yavuz Bülent Bakiler'le 72 Yıl" isimli bir program düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Tunç, Sivas ve Türkiye'ye mal olan değerli sanat adamlarını unutmamak için böyle bir program düzenlediklerini söyledi. Belediye Başkanı Sami Aydın ve Vali Vekili Mete Buhara ise Kültür Kenti Sivas'ı daha iyi tanıtmak için bu türlü organizesyonların önemine değindi.

Daha sonra konuşan Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, insanların ölmeden okunmaya ve konuşulmaya değer işler yapması gerektiğini belirterek, günümüzde bunu Yavuz Bülent Bakiler'in yaptığını söyledi.

Türkiye Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı Celil Güngör ise Edirne'den Ardahan'a Kültür Kervanı adı altında şair ve yazarları anma programı düzenleyerek, ölen ve yaşayan kültür adamlarını andıklarını söyledi.

Son olarak konuşan Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, Yavuz Bülent Bakiler'in her zaman anılacak önemli yazar ve şair olduğunu belirtti. Birlik ve vakıf olarak geçmişteki yazarlarla yaşayan ylazarları da andıklarını söyleyen Doğan, bu yazarları tekrar topluma kazandırmak için önemli adım attıklarını kaydetti.

Yapılan konuşmanın ardından seminere geçildi. İki oturum halinde yapılan seminerin ilkinde Kültür Müdürü Kadir Pürlü oturum başkanlığını yaparken, "Yavuz Bülent Bakiler'in Hayatı" konusunu Bilal Tırnakçı, "Yavuz Bülent Bakiler'in Şiirlerinde Sivas" konusunu Dr. Berat Demirci, Anadolu'nun Yiğit Sesi Yavuz Bülent Bakiler konusunu Olcay Yazıcı ve Yavuz Bülent Bakiler'in Şiirleri konusunu da Murat Kıral yaptı.

Ara verilmesinden sonra geçilen ikinci oturumda ise Oturum Başkanlığını Doç. Dr. Alim Yıldız yaparken, Eyüp Tanyıldız Yavuz Bülent Bakiler'in Türkçe ve Dil Hassasiyeti konusunda, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Turan Alkan da "Tanıdığım Yavuz Bülent Bakiler" konusunda konuşmalar yaptı.

Konferansın sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yavuz Bülent Bakiler'e 50. Yıl Kültür ve Sanat Hizmet Plaketi verildi.

(İG-YS-Y) 31.05.2008 16:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title