Haberler

Sincik İlçesine 7 Milyon TL Ödenek

Adıyaman’ın Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, 2016 yılı yatırım programı kapsamında Sincik ilçesine 7 milyon 100 bin TL kaynak aktarıldığını söyledi.

Adıyaman'ın Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, 2016 yılı yatırım programı kapsamında Sincik ilçesine 7 milyon 100 bin TL kaynak aktarıldığını söyledi.

Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2016 yılı yatırım programını açıklayan Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, yatırım programı kapsamında Sincik ilçesine 7 milyon 100 bin TL kaynak aktarıldığını belirti.

Kaymakam Sağ, İl Özel İdaresi'ne 1 milyon 425 bin, Köydes'e 700 bin, merkezi bütçeden İnlice Beldesine 2 milyon, Sincik ilçesine 3 milyon TL ek kaynak aktarıldığını söyledi.

Sincik ilçesine aktarılan ödeneklerle ilçe genelinde öncelikli olan sorunlardan başlayarak kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirten Sağ, "2016 yılı Köydes yatırım programı kapsamında Taşkale ve Subaşı köylerimizin içme suyu depo ve şebeke yapım işini yapmayı planladık. Serince köyü Yasıkaya mezrasından içme suyu şebeke yenileme işinin ihalesini yaptık. Söğütlübahçe köyü Aydınlar mezrası yolunu asfaltta hazır hale getirme işinin ihalesini yaptık. Yarpuzlu, Şahkolu ve Geçitli köylerimizde yol genişletme, menfez ve altyapı çalışması yapacağız. Bu işlerimizde Taşkale, Subaşı içme suyu şebekesi hariç diğer işçilerimizin ihalesini yaptık, inşallah en kısa zamanda onu da yapacağız. Diğer tüm işlerimizin ihalesini yaptık İnşallah en kısa zamanda yer teslimi yapacağız bir aksilik yaşanmazsa Eylül ayı içerisinde bu işlerinizi tamamlamış olacağız" dedi.

Kaymakam Sağ, "İlçemize ek olarak gönderilen 3 milyon liralık ödenek ile Yarpuzlu, Hüseyinli, Uğurlu, Şahinbeyler ve Karaköse grup köy yolunun sanat yapı ve birinci kat asfalt sathi kaplama yapılacaktır. Ayrıca bu ödeneğimiz ile mevcut asfalt olan Şahkolu, Subaşı, Taşkale grup köy yolu, Dilektepe, Hasanlı, Çamdere grup köy yolu ve Söğütlübahçe köyü yoluna ikinci kat asfalt atılacaktır. 3 milyon liralık ödeneğin geriye kalan kısmıyla Aksu, Geçitli, Arıkonak, Balkaya, Sakız ve Serince köylerimizde yol genişletme menfez ve ihtiyaca göre koruge boru döşeme çalışması yapacağız" ifadelerini kullandı.

İnlice Beldesi ile Yarpuzlu Eski köy arasındaki yolun genişletilmesi, sanat yapı ve asfalta hazır hale getirilmesi için merkezi bütçeden 2 milyon TL kaynak aktarıldığını belirten Kaymakam Sağ, " İnlice Beldemiz ile Yarpuzlu Eskiköy arasında ki yolumuzun genişletilmesi, ihtiyaca göre menfez yapımı ve asfalta hazır hale getirilmesi için İlbank'tan 1 milyon 500 bin TL kaynak aktarıldı. Bu yolumuzun ihalesini geçtiğimiz günlerde yaptık, müteahhit firma işe başladı inşallah bu yolumuzu en kısa zamanda tamamlayarak İnlice Beldemiz ile İlçe merkezi arasındaki ulaşımın daha sağlıklı olmasını sağlamış olacağız. Ayrıca İnlice Beldemizin altyapısında kullanılmak üzere 500 bin lira ek kaynak daha aktarıldı. Geçtiğimiz yıl kış öncesinde asfalta hazır hale getirdiğimiz 22 kilometrelik yolumuz var. Bu yollarımızı Özel İdare programı kapsamında Taşkale grup yolunda 15 kilometre, Çatbahçe ve Dilektepe köylerimizde 7 kilometre olmak üzere toplamda 22 kilometre yolumuzun birinci kat asfalt sathi kaplamasını yapacağız. Yatırım programları kapsamındaki çalışmalarımıza ve ilçemize aktarılan ek ödeneklerin tahsisi noktasında bizden desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimize, İlimiz Milletvekillerine ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Taşkale İnlice Sincik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title