Haberler

Simav Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri, Proje Üretim Merkezi Gibi Çalışıyor

Geçen Yıl Katıldığı Mesleki Eğitim Kurumları Proje Yarışması'nda Türkiye Dördüncülüğü Elde Ederek Kazandığı Mansiyon Ödülü ile Ünlenen Kütahya'nın Simav Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Bu Yıl Daha Üst Dereceleri Elde Etmenin Hesaplarını Yapıyor.

Geçen yıl katıldığı Mesleki Eğitim Kurumları Proje Yarışması'nda Türkiye dördüncülüğü elde ederek kazandığı mansiyon ödülü ile ünlenen Kütahya'nın Simav Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri bu yıl daha üst dereceleri elde etmenin hesaplarını yapıyor.

Bir sürne önce Bursa'da yapılan Mesleki Eğitim Kurumları Proje yarışmasında sağlık hizmetleri dalında bölge birinciliği elde ederek 6 ve 7 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da yapılacak Türkiye finalinde bölgesini temsil etme hakkı kazanan Simav Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri geçen yıl kaçırdıkları fırsatı bu yıl kazanacaklarına yüzde yüz inanıyorlar.

İnsan hayatı için bir saniyenin bile kıymetli olduğu kaza ve yaralanmalar esnasında hasta ya da kazazedelere serum ve kan gibi tıbbi sıvıların zerkine kolayca imkan tanıyan M-SET isimli projelerinin 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak final yarışmasında Türkiye birinciliği kazanacağına yüzde yüz inandıklarını belirten Simav Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Şaziye Düzgün, Özge Ertem ve Mehmet Karataş isimli öğrenciler yarışma gününü iple çekiyor.

Okulun proje danışmanı öğretmenleri Hafife Erken ve Zafer Ceylan ile birlikte final gününü sabırsızla beklediklerini belirten Simav Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, "Projemize güveniyoruz. Geçen yıl Kolay İntraket isimli projeleriyle finallere katılan arkadaşlarımızın kaçırdığı fırsatı bu yıl yakalayacağımıza inanıyoruz. Simav'a Türkiye birinciliği kazandırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi ile birlikte okulu ziyaret ederek öğrencileri ve okul yöneticilerine tebrik eden Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun," Ankara'dan başarılı sonuçlarla döneceğinize yürekten inanıyorum. Kaymakamlık olarak her konuda yanınızdayım" dedi.

Öğrencilerinin dikey düşünceyi, okulda aldıkları eğitim ve öğretimin kazandırdığı beceri kabiliyetiyle birleştirmesi sonucu ortaya koydukları M-SET projesine son derece güvendiğini belirten Okul Müdürü Burhaneddin Aydın, "Projenin ortaya çıkmasında emeği geçen, maddi ve manevi destek sağlayan okulumuz öğretmenleri başta olmak üzere Simav Endüstri Meslek lisesi Makine Bölümü öğretmenlerinden Levent Kuru, Demirciköy İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Metin Mencik'in yanı sıra duyarlılık gösteren okul yönetimi, diğer kişi, kurum ve kuruluş yöneticilerine yürekten teşekkür ediyorum. M-SET Projemiz ile geçen yıl kaçırdığımız ülke birinciliği derecesini bu yıl kazanarak hem okulumuzun hem de ilçemizin adını tüm ülkeye duyurmaya kararlıyız ve bu konuda da son derece iddialıyız. Ayrıca Ankara seyahatimiz için duyarlı vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

(MY-EFE) 30.04.2008 12:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title