Haberler

Simav Kent Ormanı Açılışa Hazır

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Son Aşamaya Gelen 'Kent Ormanı'nın Önümüzdeki Günlerde Hizmete Açılmasının Planlandığını Bildirdi.

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, son aşamaya gelen 'kent ormanı'nın önümüzdeki günlerde hizmete açılmasının planlandığını bildirdi.

Simav halkının ruh ve beden sağlığına hizmet amacıyla kaymakamlık ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile mahalli imkanları da seferber ederek ilçenin Nadarçam mevkiinde 20 hektarlık Kent Ormanı için şimdiye kadar yaklaşık 30 bin YTL dolayında bir harcama gerçekleştirdiklerini bildiren Ercoşkun, "Tesis içerisinde giriş kapısı, otoparklar, yaya yürüyüş yolları, tahta köprüler, kamelyalar, oturma yerleri, yağmur sığınağı, çeşitli spor aletleri, gözlem kulesi, spor alanı, kuş yuvaları, çeşmeler ve WC bulunmaktadır. Vatandaşlarımız dinlenme ve mesire alanı olarak günün 24 saati yararlanabilecekler. Burayı seçmekteki amacımız kent yerleşim bitişiğinde, kolay ulaşılacak bir yer olması ve kaynak değerleri açısından zengin olmasıdır" dedi.

Kent ormanı sahasının çok zengin bitki örtüsüne sahip olduğunu ifade eden Ercoşkun, "Birkaç aydır yoğun olarak sürdürdüğümüz yapım çalışmaları tamamlanmak üzere. Önümüzdeki Mayıs ayı başlarında üniversite gençliği başta olmak üzere geniş bir halk kitlesinin katılımı ile gerçekleştireceğimiz yürüyüş etkinlikleri ile ormanı açmayı planlıyoruz. Simav Kent Ormanı'nı zaman içerisinde ortaya çıkacak ihtiyaçlara cevap verebilecek bir şekilde dizayn ettik. Günün yorgunluğu ve iş stresinden kurtulmak isteyen vatandaşlarımız istedikleri zaman hemen yanı başlarındaki Simav Kent Ormanı'na giderek bu imkanlardan yararlanabilirler" şeklinde konuştu.

(EFE-MŞ)

20.04.2007 14:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title