Haberler

Simav Kaymakamından Köy Ziyareti

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, İlçeye Bağlı 3 Köyü Ziyaret Ederek, Vatandaşların Meselelerini Dinledi.

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, ilçeye bağlı 3 köyü ziyaret ederek, vatandaşların meselelerini dinledi.

Kaymakam Samet Ercoşkun daire müdürleriyle birlikte ziyaret ettiği Yavu, Ortaca ve Çamlık köylerinde vatandaşlara seslenerek, "Gittiğim bazı köylerde dağlardan kendi cazibesiyle akıp gelen suların boşa aktığını görüyorum. Bu suları devlet ve milletin güçlerini birleştirerek sulama göletine, bunu yapamıyorsak en azından sulama havuzlarına dönüştürmemiz lazım. Birçok köyümüzün fiziki yapısı sulama göletine veya sulama havuzu yapımına çok uygun. Elimizdeki mali imkanlara bakıp köy halkının da iştirakini sağlamak suretiyle ilçenin pek çok yerinde küçük ölçekli de olsa sulama göletleri veya sulama havuzları yaparak çiftçinin sulu tarıma geçmesini sağlamayı hedefliyoruz. Toprakta klasik anlamda üretimin bitmiştir. Köylünün kalkınması sulu tarıma geçmesi ve ikinci ürün ekmesiyle sağlanabilir" dedi.

Kaymakam Ercoşkun, bu güne kadar daire müdürleriyle birlikte çıktığı köy gezileriyle Simav'ın 69 köyünün yarısını ancak dolaşabildiğini belirterek, "Ben, birim alanda vatandaşa nasıl yüksek getirinin gelebileceğinin peşindeyim, meyveciliğin, sebzeciliğin ve hayvancılığın bölgede çok iyi bir geleceği var, fidanları kendi evladınız gibi görün ve toprağın kıymetini bilin" diye konuştu.

Toprakta klasik anlamda üretimin bittiğini kaydeden Ercoşkun, kırsal alanda meyveciliğin önemli olduğunu vurguladı. Köylerin genel durumu hakkında köy muhtarlarından bilgi alan Kaymakam Samet Ercoşkun, köylerin dünü ve yarınının kendisi için çok önemli olduğunu dile getirdi.

(MY-EFE-MŞ)

04.05.2007 12:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title