Haberler

Simav Kaymakamı Köylüye Mini Traktör Dağıttı

Kütahya'nın Simav İlçesinde Köylünün Alternatif Tarım Ürünlerine Yönelerek Daha Çok Kazanç Sağlaması İçin Kaymakamlıkça Bir Süre Önce Başlatılan Çalışmalar Çerçevesinde Hükümet Konağı Önünde Düzenlenen Törenle İhtiyaç Sahibi Köylüye Çapa İlaçlama ve Gübreleme Yapabilen 3 Yıl Garantili Mini Traktör Dağıtıldı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde köylünün alternatif tarım ürünlerine yönelerek daha çok kazanç sağlaması için kaymakamlıkça bir süre önce başlatılan çalışmalar çerçevesinde hükümet konağı önünde düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi köylüye çapa ilaçlama ve gübreleme yapabilen 3 yıl garantili mini traktör dağıtıldı.

Simav'ın iklim ve toprak yapısı yönüyle narenciye hariç her türlü meyve ve sebze yetiştirmeye müsait olmasına rağmen atadan deden kalma tarım yöntemlerini bırakmaya niyeti olmayan üreticileri ikna etmek için kış aylarında bir heyet ile köyleri dolaştığını hatırlatan Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı kaymakam Samet Ercoşkun," Talepler doğrultusunda 22 kişi için yapılan proje çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile satın alınan 5 mini traktörün üreticilerimize hayırlı olması dileğinde bulunuyorum" dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ 15 ÜRÜTECİYE TRAKTÖR Köylüye alternatif ürün ve tarım teknikleri projesi doğrultusunda bu güne kadar ihtiyaç sahibi 15 üreticiye traktör dağıtımı gerçekleştirdiklerini anlatan Ercoşkun," Kalan 7 çiftçimizin mini traktörleri yakında dağıtılacaktır. Umuyorum üreticilerimiz bundan böyle atadan deden kalma tarım tekniklerini bırakarak yeni traktörleriyle toprağı daha iyi işleyerek ve yeni ürünler elde ederek daha çok kazanç sağlayacaklardır" dedi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile köylerde ihtiyaç sahibi üreticilere verdikleri 7 bin 500 YTL'lik desteğin iki katına çıkarıldığını hatırlatan Ercoşkun," Sera kurmak isteyen ihtiyaç sahibi köylülere de bundan böyle destek verebileceğiz" şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ERCOŞKUN TRAKTÖRLE TUR ATTI Halk arasında pat pat motoru olarak bilinen 3 yıl garantili traktörlerin üreticilere dağıtım törenine Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur, TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder, Simav Ziraat Odası Başkan yardımcısı Metin Mutlu ve vatandaşlar katıldı.

Tören sonrası direksiyon başına geçen kaymakam Samet Ercoşkun köylüye dağıtılan pat pat traktör ile hükümet konağı çevresinde kısa bir tur attı. Törene katılanlara Ziraat Odası tarafından gözleme ve ayran ikram edildi.

(MA-EFE) 01.07.2008 13:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title