Haberler

Simav Hem'den Türkü Ziyafeti

Kütahya'nın Simav Halk Eğitim Merkezi (Hem) Önderliğinde Kaymakamlık, Belediye, Yeşil Simav Turizm Derneği ile Süt Üreticileri Birliği'nin Sponsorluğunda Düzenlenen 'Türküler Bizi Söyler Gecesi'nde Kursiyerler İzleyenlere Unutulmaz Bir Müzik Ziyafeti Sundu.

Kütahya'nın Simav Halk Eğitim Merkezi (HEM) önderliğinde kaymakamlık, belediye, Yeşil Simav Turizm Derneği ile Süt Üreticileri Birliği'nin sponsorluğunda düzenlenen 'Türküler Bizi Söyler Gecesi'nde kursiyerler izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Yeni Düğün Salonu'ndaki programa Kaymakam Samet Ercoşkun, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Güner, Cumhuriyet Savcısı Recai Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Bayram Işık, Haluk Karadağolu Yeşil Simav Turizm Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurullah Kıratlı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur, Çitgöl beldesi belediye başkanı Recep Yalçın, Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Kocabaş'ın yanı sıra daire amirleri, okul müdürleri ile çok sayıda halk katıldı.

Kurs öğretmeni Ahmet Sünbül vatandaşların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sümbül, "Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen kaymakamımız başta olmak üzere belediye başkanımız Rıza Özdemir ve diğer katılımcılara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sizin desteğiniz devam ettiği sürece ilçede bu tür etkinliklerin giderek artması kaçınılmaz olacaktır" dedi.

8 ay boyunca eğitim alan kursiyerlerin İki bölüm halinde sundukları programa Ege Üniversitesinden gelen halk oyunları ekibi ayrı bir renk kattı.

Program sonunda konuşan Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla geceye destek verdiklerini söyledi. Çalışmaların sürekli hale gelmesi için desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Ercoşkun, "Bizler aynı kilimin motifleri gibiyiz. Türk halkı olarak biriz. Tekiz. Türkülerimizle bunu anlatmak istiyoruz. Programa katkılarından dolayı sponsorlarımıza ve kurs öğretmeni Ahmet Sünbül'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkü ziyafetinde profesyonelleri aratmayan kursiyerler, değişik yörelere ait seslendirdikleri halk müziği konseriyle konuklara keyifli dakikalar yaşattı. İzleyenlerinde zaman zaman eşlik ettiği program gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

(MY-EFE) 18.06.2008 12:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title