Haberler

Simav'da Yangınzedelere Destek Müjdesi

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Sydv) Müdürü Çetin Balamur ile Birlikte İlçeye Bağlı Güney ve Hisarbey Beldelerine Giderek Birer Gün Arayla Çıkan Yangın Bölgelerinde İncelemelerde Bulundu, Yanan Evleri İnceleyerek Sahipleriyle Görüştü. Belediye Başkanları Mehmet Çetin ve Halil İbrahim Kayacan ve Vatandaşlardan Yangınlarla İlgili Bilgi Alan Erc...

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Çetin Balamur ile birlikte ilçeye bağlı Güney ve Hisarbey beldelerine giderek birer gün arayla çıkan yangın bölgelerinde incelemelerde bulundu, yanan evleri inceleyerek sahipleriyle görüştü. Belediye başkanları Mehmet Çetin ve Halil İbrahim Kayacan ve vatandaşlardan yangınlarla ilgili bilgi alan Ercoşkun, yangınzedelere destek müjdesi verdi, yaraların en kısa sürede sarılacağını bildirdi.

Ercoşkun, sabah saatlerinde gittiği Hisarbey beldesi Kusumlar Mahallesi'nde bir gün önce çıkan yangında evleri tamamen yanan Saide ve Hatice Boğan kardeşleri yangın bölgesinde ziyaret etti, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ardından Güney beldesine geçen Ercoşkun, belediye hizmet binasına davet ettiği yangınzedeler Mustafa, Hüseyin, Yahya, Adem, Mehmet ve İsmail İlhan kardeşlere 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Ercoşkun, "Hiçbir vatandaşımız endişe etmesin. Her iki yangında evi yanan, hayvanları telef olan, zarara uğrayan tüm vatandaşlarımıza devletin eli uzanacak, vakfımızın maddi imkanları ölçüsünde hasarları karşılanacaktır" dedi.

Her iki yangında evleri yanan 8 vatandaşın bağlı bulundukları belediyeler aracılığı ile geçici bir süre başka evlere yerleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Ercoşkun, "Yangında evleri yanan veya kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın imkanları ölçüsünde yeni ev yapmaları hususunda malzeme yardımında bulunacağız. Bunun yanında belediyelerimizin kum, çakıl ve hafriyat gibi konularda yardımda bulunacaklarını öğrendim. El birliği ile yangında evleri zarar gören vatandaşlarımıza yardımda bulunacağız. Hayırsever vatandaşlarımızı da yardıma davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Ercoşkun, iki belde de birer gün arayla çıkan ve toplam 5 evin tamamen 4 evin de kullanılamaz hale geldiği yangında can kaybının olmamasının üzüntülerini bir nebze olsun hafiflettiğini ve teselli bulduklarını söyledi.

(MY-EFE) 11.06.2008 11:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title