Haberler

Simav'da Üreticinin Çapa Makinesi Vakıftan

Kütahya'nın Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, (Sydv) 2008 Yılını Atılım Yılı İlan Etti. Vakıf Başkanı Kaymakam Samet Ercoşkun, Öncülüğünde Vakıf Üyeleri Kış Aylarında Köyleri Dolaşarak Babadan Kalma Tarım Yöntemleri Yerine Teknolojik Tarıma Yönelmeleri Hususunda Üreticilere Çağrıda Bulunuldu.

Kütahya'nın Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, (SYDV) 2008 yılını atılım yılı ilan etti. Vakıf Başkanı Kaymakam Samet Ercoşkun, öncülüğünde vakıf üyeleri kış aylarında köyleri dolaşarak babadan kalma tarım yöntemleri yerine teknolojik tarıma yönelmeleri hususunda üreticilere çağrıda bulunuldu. Çağrıya uyan vatandaşlara vakıf aracılığı ile çapa makinesi ve mini traktör satın alımı için söz verildi. Sözler tutuldu ve ilk etapta ilçeye bağlı Yağılar, Kalkan, Örenli, Kuşu, Aksaz ve Başkonak köylerinden birer, Yağmurlar köyünden iki, Sarıçam köyünden üç, Şen köy'den de dört üreticiye ilk iki yılı hiç ödemesiz, sıfır faizli 5 yıl ödemeli çapa makinesi satın alındı. Çapa makineleri üreticiye dağıtılmadan önce hükümet binası önünde teşhir edildi.

Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kaymakam Samet Ercoşkun, üreticinin destekleneceğini söyledi. Ercoşkun, "Bunlar daha başlangıç. İsteyenlere atadan kalma tarım yöntemlerini bırakmaları kaydıyla vakıftan sağlayacakları kredi ile sıfır faizli 5 yıl ödemeli yeni teknolojik tarım alet ve ekipmanları satın alabileceklerdir." dedi.

Yeni çapa makinelerini teslim alan Simavlı üreticiler şehir içinde kısa bir tur attı. Simavlı üreticilerin çapa makineleriyle attığı şehir turu vatandaşlar tarafından merakla izlendi.

(MY-EFE) 09.05.2008 11:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title