Haberler

Simav'da Temacılar Coştu, Coşturdu

Kütahya'nın Simav İlçesinde Tema Vakfı Temsilciliği Tarafından Düzenlenen '3. Bahar Şenliği' Renkli Görüntülere Sahne Oldu. Eynal Kaplıcaları Parkında Gerçekleşen Etkinlikte Biraya Gelen Tema'cılar Yılın Yorgunluğunu Eğlenerek Çıkardı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde TEMA Vakfı Temsilciliği tarafından düzenlenen '3. Bahar Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu. Eynal Kaplıcaları Parkında gerçekleşen etkinlikte biraya gelen TEMA'cılar yılın yorgunluğunu eğlenerek çıkardı.

Yoğun bir yılı geride bıraktıklarını belirten TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder," Hepinize teşekkür ediyorum. Simav çöl olmasın diye çıktığımız yolda bir yılı daha geride bıraktık. Bu konuda epey mesafeler aldık" dedi.

Bahar Şenliği etkinliklerini geleneksel hale getirdiklerini anımsatan Önder," Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bize destek veren Kaymakamımız Samet Ercoşkun ile Belediye Başkanımız Rıza Özdemir ve diğer katılımcılara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşilliği ile övündüğümüz Simav'da ne yazık ki erozyon tehdidi altındadır. Simav'ın ileriki yıllarda çöle dönüşmemesi için vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye gayret ediyoruz. Okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimizle bütünleşerek TEMA'nın faaliyet alanını genişletiyoruz" diye konuştu.

TEMA'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleriyle bu yıl içerisinde ilçede 25 bin dolayında fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun," Gelecek yıl ki hedefimiz 100 bin fidandır" dedi.

TEMA Gönüllü Sorumlusu 84 yaşındaki Ömer Önder'in ilerlemiş yaşına rağmen bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışmasının gençler tarafından örnek alınması gerektiğini hatırlatan kaymakam Ercoşkun," Kaymakamlık olarak TEMA'nın tüm çalışmalarına destek veriyoruz: Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan TEMA'cılarla vatandaşlar mahalli sanatçılar ve seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle, ardından da şef Erhan Akalın yönetiminde sahne alan Simav Musiki Cemiyetinin konseriyle coştular. Folklor ekiplerinin gösterilerine kendilerini kaptıranlar zaman zaman onlara ayak uydurdu. Minik TEMA'cıların sergilediği kına gecesi gösterileri ise izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

(MY-EFE) 19.05.2008 12:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title