Haberler

Simav'da Şölen Gibi Etkinlik

Kütahya'nın Simav İlçesinde Belediyenin Önderliğinde Çiftçilerin Bol Ürün, Esnaflarında Hayırlı Kazanç İçin Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlediği " Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Merasimi" Şölen Gibi Etkinliklere Sahne Oldu.

Kütahya'nın Simav ilçesinde belediyenin önderliğinde çiftçilerin bol ürün, esnaflarında hayırlı kazanç için her yıl geleneksel olarak düzenlediği " Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Merasimi" şölen gibi etkinliklere sahne oldu. Simav ve çevresinde hatim duası ile başlayan etkinlikler 3 gün sürdü. Büyük hayır ve toplu sünnet merasiminin yapıldığı Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde bir araya gelen Kaymakam Samet Ercoşkun, Belediye Başkanı Rıza Özdemir, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş helva karma şenliklerine katıldı.

Etkinlikler çerçevesinde Turgutlu Mehter takımı, Yusuf Koyuncuoğlu ve Gülizar Eren İlköğretim Okulu folklor ekipleri protokol ve vatandaşlara iki saat süren gösteride bulundu. Sünnet ettirilecek çocuklar ile hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından 500 araçlık konvoy ile şehir içerisinde tur atıldı. Akşam da sünnet çocuklarının ailelerinin katıldığı kına gecesi düzenlendi. 11 Mayıs 2008 günü hayırsever çiftçi ve esnafın katkılarıyla belediyenin öncülüğünde hazırlanan çorba, et, helva, pilav ve kompostodan oluşan mönü Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulunun bahçesi ve kapalı spor salonuna kurulan yer sofralarında yaklaşık 20 bin kişiye ikram edildi. Kirvelik yapan Belediye Başkanı Rıza Özdemir ve kaymakam Samet Ercoşkun tarafından sünnet çocuklarına birer altın hediye edildi.

Bu yıl 30. gerçekleştirdikleri 'büyük hayır ve toplu sünnet merasimi' etkinliklerine maddi ve manevi katkı sağlayan, davete gelerek kendilerini sevindiren herkese gönülden teşekkür ettiğini belirten Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, "Atalarımızdan gördüğümüz bu güzel geleneği ileriki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz. Simav halkı her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında bu tür etkinlikleri düzenlemeyi bir gelenek haline getirmiş. Çiftçiler bu şekilde bol ürün, esnaflar hayırlı kazanç sade vatandaşlarda hem kendilerinin hem de Simav'ın başına büyük belalar gelmeyeceğine inanıyor" şeklinde konuştu.

(MY-EFE) 12.05.2008 11:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title