Haberler

Simav'da 'Okul Öncesi Eğitim Şenliği'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırmak Amacıyla Yurt Genelinde Düzenlediği "Okul Öncesi Eğitim Şenliği" Kütahya'nın Simav İlçesinde Büyük İlgi Gördü, Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla yurt genelinde düzenlediği "Okul Öncesi Eğitim Şenliği" Kütahya'nın Simav ilçesinde büyük ilgi gördü, renkli görüntülere sahne oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Simav Akbaldır Stadyumu'nda düzenlenen şenliğe katılan 547 minik ortalığı birbirine kattı. Çok sayıda davetlinin katıldığı şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, "Eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için birkaç yıldır uyguladığımız projelerimizin meyvelerini yeni almaya başlıyoruz. Ana sınıflarımızdan başladığımız eğitimin kalitesinin yükseltilmesi projesinde bizlere destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Okul öncesi eğitimi kapsayan 0-6 yaş çocukların bedensel ve sosyal değişimlerinin en hızlı dönemler olduğunu ve ileriki yaşamlarında büyük önem taşıdığını vurgulayan Sevgi, "Simav'da 34 ana sınıfta 547 öğrenciye eğitim veriliyor, Bu rakam Türkiye ortalamasının üzerindedir" dedi. Simav'da okul öncesi eğitimde yaşanan en büyük sorunun öğrencilerin taşınması olduğuna değinen Sevgi," Bu sorunun aşılması için Kaymakamımız Sayın Samet Ercoşkun ile elele verdik" diye konuştu. Sevgi, hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu tarafından 101 Evler Mahallesi'nde yaptırılan anaokulun gelecek yıl hizmete açılmasının planlandığını anlattı.

Konuşmaların ardından giydikleri birbirinden ilginç kıyafetlerle şarkılar eşliğinde Akbaldır Stadyumu'nu dolduranların önünde çeşitli gösteriler, skeçler ve drama gösterileri sunan 600 minik, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Şenliğe Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Güner, İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver ile öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

(MY-EFE) 27.05.2008 12:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title