Haberler

Simav'da Mera Açılışına Görkemli Tören

Kütahya'nın Simav İlçesinde, Islah Çalışması Tamamlanan Bin 257 Dekarlık Mera, Düzenlenen Görkemli Bir Törenin Ardından Hizmete Açıldı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, ıslah çalışması tamamlanan bin 257 dekarlık mera, düzenlenen görkemli bir törenin ardından hizmete açıldı.

Simav'a bağlı Demirciköy beldesinde düzenlenen törene Kütahya Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Tarım Bakanlığı Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Simav Garnizon Komutanı Üsteğmen Bora Taşdelen, Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Güner, Kütahya'nın Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekan vekili Yardımcı Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Korkmaz, Simav Emniyet Müdürü Nadi Ünver, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Simav Orman İşletme Müdürü Ekrem Bozkan, Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder, bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Tarım İlçe Müdürlüğü personeli, Demirciköy Belediye Başkanı Mehmet Peker, çevre beldelerin belediye başkanlarıyla çok sayıda belde sakini katıldı.

Demirciköy mera alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Demirciköy belediye başkanı Mehmet Peker yaptı. Peker meranın ıslah çalışmasına katkıda bulunan Tarım Bakanlığı başta olmak üzere Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer ve personeli ile Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan ve personeline teşekkür etti. Ardından ıslah çalışması tamamlanan bin 257 dekarlık Demirciköy Merası için bu güne kadar Kütahya İl Özel İdaresi, Demirciköy belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü Mera fonlarından toplam 96 bin 500 YTL harcama gerçekleştirildiğini bildiren Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer," Kütahya genelinde toplam 88 bin hektar dolayında meramız bulunuyor. Hayvancılığın ana girdisi olan kaba yem ihtiyacının giderilmesi ve bölgede hayvancılığın geliştirilmesi için mera alanlarımızı süratle ıslah ederek bölge halkının hizmetine sunmak için oluşturduğumuz 7 ayrı ekibimizle birlikte geceli gündüzlü çalışıyoruz" dedi.

Yem bitkilerini desteklerini belirten Tarım Bakanlığı Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk," Geçen yıl ülke genelinde yem bitkisi eken çiftçimize tam 572 milyon YTL destekleme ödemesi yaptık. Bu yıl bu rakam 665 milyon YTL olarak gerçekleşti. 665 milyon YTL destekleme priminden Kütahya'ya düşen ise sadece 6 milyon YTL. Bu paranın artmasını istiyoruz. Ancak bunun artması için Kütahya genelinde hem hayvan yetiştiriciliğinin hem de verimliliğin artması gerekiyor" dedi. Hayvancılıkta maliyetin yüzde 70'ni yem giderlerinin oluşturduğunu hatırlatan Şentürk," Maliyeti düşürmek için şimdi Simav'da olduğu gibi ülkenin dört bir yanında bu ve benzeri meraların ıslah edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde sütü 1 YTL'ye de satsanız kar elde edemezsiniz" dedi.

Türkiye'nin yıllık süt üretimi hedefinin 23 milyon ton olmasına rağmen 11,5 milyon ton süt üretimi gerçekleştirdiğine değinen Şentürk," Bunun da sadece 3,5 milyon tonunu hijyenik şartlarda üretebiliyoruz. Maalesef hayvancılık alanında almamız gereken daha çok yol var" diye konuştu. Muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmek için ülke olarak planlı ve düzenli bir çalışmaya ihtiyacımızın olduğunu ifade eden Şentürk," Demirciköy'ün meraları bölge hayvanlarına hayırlı olsun. Hollanda 'da bir inekten yılda 6,5 ton süt alınıyor. Türkiye'de ise bir inekten yılda 2 ton süt alınıyor. Bizim Hollandalılar geri kalır tarafımız yok. Sadece çok çalışmaya ve kaliteli kaba yemleri kendimiz yetiştirmeye ayrıca meralarımızı da ıslah etmeye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Demirciköy İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösterileri beğeniyle izlendi. Daha sonra protokol hep birlikte meranın açılışını gerçekleştirdi, mera alanı içerisinde kısa bir gezintinin ardından hayvanlar sembolik olarak meraya salındı.

(MA-EFE) 03.05.2008 09:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title