Haberler

Simav'da İftar Vakti Çıkan Yangının Bilançosu Ağır Oldu

Kütahya Simav'a bağlı Gümüşsu beldesinde, iftar vakti çıkan yangında 4 ağıl, dört samanlık alevlere teslim olurken 17 küçükbaş hayvanda yanarak telef oldu.

Kütahya Simav'a bağlı Gümüşsu beldesinde, iftar vakti çıkan yangında 4 ağıl, dört samanlık alevlere teslim olurken 17 küçükbaş hayvanda yanarak telef oldu.

Simav başta olmak üzere çevre beldelerden gelen 9 arozözün kısa sürede müdahalede bulunduğu yangının evlere sıçramadan söndürülmesi ile faciadan dönüldü.

Alınan bilgiye göre ilçe merkezine 13 kilometre mesafedeki Gümüşsu beldesinde Rasim Sicim, Hasan Hüseyin Üzmez, Ahmet Üzmez ve Ali Akkaş'a ait bitişik vaziyetteki samanlıklardan birinde henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü yangın çıktı.

Rüzgarında etkisiyle kısa sürede bitişiğindeki ağıllara sıçrayan yangında 17 küçük baş hayvanda yanarak can verdi.

Yangın Gümüşsu belediyesine ait arozöz başta olmak üzere Simav ilçe merkezi ve çevre beldelerden gelen 9 arozöz ve vatandaşların yardımı ile konutlara sıçramadan söndürüldü.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından iş makinelerinin yardımı ile enkazlar kaldırılınca telef olan hayvanların ortaya çıkan görüntüsü yürekleri burktu.

Gümüşsu Belediye Başkanı Mehmet Adıgüzel itfaiye ekiplerinin yangının çıkış nedenleri ve hasar tespiti çalışması başlattığını kaydetti.

Adıgüzel, "Beldemiz büyük bir facia atlattı. İftar vakti çıkan yangın vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin canla başla çalışması sonucu konutlara sıçramadan söndürüldü. Konutların çoğu tahtadan yapılmış eski evlerden oluşuyor. Verilmiş sadakamız varmış" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title