Haberler

Simav'da Halk Oyunları Coşkusu

Kütahya’nın Simav İlçesinde Yüzlerce Vatandaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Bünyesinde Çoğunluğu Gençlerden Oluşan Türk Halk Oyunları Ekibinin Sergilediği Birbirinden Güzel Oyunlara Eşlik Etti.

Kütahya’nın Simav ilçesinde yüzlerce vatandaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çoğunluğu gençlerden oluşan Türk halk oyunları ekibinin sergilediği birbirinden güzel oyunlara eşlik etti. Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 5 aydan bu yana aldıkları Türk halk oyunları kursunu başarıyla tamamlayan 25 kursiyer ilk kez çıktıkları sahnede profesyonellere taş çıkarttı, kendilerini izleyen yakınlarına ve davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kurs öğretmeni Ahmet Sünbül yönetiminde Türk Halk Oyunlarının en seçkin eserlerini 3 saat boyunca sergileyen ekip ayakta alkışlandı. Çoğunluğu gençlerden oluşan ve aralarında ev hanımlarıyla esnaflarında da bulunduğu 25 kişiden oluşan Türk halk dyunları ekibine Simav Halk Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim alan Türk Sanat Müziği kursuna katılan kursiyerler ile kurs öğretmeni Ahmet Sünbül saz ve türküleriyle eşlik etti.

Konsere Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, bazı daire müdürleriyle kalabalık halk topluluğu takip etti.

(MY-EFE) 14.04.2008 18:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title