Haberler

Simav'da En İyi Kestane Yarışması

Kütahya'nın Simav İlçesinde "Birinci Ulusal Kestane Festivali" Çerçevesinde Düzenlenen "En İyi Kestane Bahçesi ve Kestane Yarışması"na Üreticiler İlgi Gösterdi.

Kütahya'nın Simav ilçesinde "Birinci Ulusal Kestane Festivali" çerçevesinde düzenlenen "En İyi Kestane Bahçesi ve Kestane Yarışması"na üreticiler ilgi gösterdi.

İlçeye bağlı Demirciköy beldesinde gerçekleştirilen yarışmaya toplam 53 üretici katıldı. TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder'in başkanlığını yaptığı uzmanlardan oluşan 5 kişilik jüri heyeti yarışmaya katılan üreticilerin ürünleri üzerinde standardizasyon, renk, irilik, iç bütünleşme ve aroma yönünden değerlendirmelerde bulundu.

Titiz bir çalışmanın ardından jüri yarışmaya Demirciköy beldesinden Katılan Ahmet Üstün'ün kestanesi ve bahçesini Altın, ilçe merkezinden yarışmaya katılan Ömer Nergiz'i Gümüş, Çaysimav beldesinden yarışmaya katılan Mehmet Göktürk isimli vatandaşın bahçesiyle ürününü de bronz madalyaya layık gördü.

Jürinin değerlendirmesinin açıklanmasının ardından altın madalyaya layık görülen Ahmet Üstün'ün hediyesini Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, gümüş madalyaya layık görülen Ömer Nergiz'in hediyesini Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, Bronz madalya layık görülen Mehmet Göktürk'ün hediyesini de Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir takdim ettikten sonra yarışmacılara bazı kurum ve kuruluşlar çeşitli ödüller verdi.

(EFE-MŞ)

05.11.2007 13:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title