Haberler

Simav'da Çiftçi Organik Tarıma Özendiriliyor

Kütahya'nın Simav İlçesinde Çiftçiler Kaymakamlığın Destekleriyle Organik Tarıma Özendiriliyor. İlçede Organik Tarımın Geliştirilip Özendirilmesi İçin Tarım Sektörünün Temsilcileriyle Kaymakamlık Toplantı Salonunda Bir Araya Gelen Kaymakam Samet Ercoşkun, Bu Güne Kadar Yapılan Çalışmalarla İlgili Bilgiler Aldı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde çiftçiler kaymakamlığın destekleriyle organik tarıma özendiriliyor. İlçede organik tarımın geliştirilip özendirilmesi için tarım sektörünün temsilcileriyle kaymakamlık toplantı salonunda bir araya gelen kaymakam Samet Ercoşkun, bu güne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. İlçede organik tarımın yaygınlaştırılması için üreticilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından destekleneceği müjdesini veren Ercoşkun, gelecek nesillerin korunması için çiftçinin organik tarıma yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıya katılan İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Çetin Balamur, Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Simav Sorumlusu Ömer Önder'den organik tarımın ilçede yaygınlaştırılması için çalışmalarını hızlandırmalarını isteyen Ercoşkun, ilçe Tarım Müdürlüğünde görevli tarım gönüllüleri tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisini dikkatle takip ettikten sonra, " Biliyorsunuz Simavlı üretici organik tarıma yabancı değil. Geçen yıl ziraat odamız vasıtasıyla kestanemize organik ürün belgesi aldık. Ayrıca Eynal Kaplıcaları bölgemizdeki seralarımızın bir kısmında organik tarım zaten yapılıyor. Organik tarımı diğer ürünlere de kaydırıp yaygınlaşmasını sağlamalıyız" diye konuştu.

İlçede organik tarımın yaygınlaştırılması için somut adımlar atmaya hazır olduklarını ve işe ilk olarak tespit ettikleri bazı bölgelerde deneme amaçlı ürün ekimi ile başlayacaklarını ifade eden Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner," Organik tarım yapmak isteyen üreticilerimize Ziraat Odası olarak bizlerde her konuda destek olmaya hazırız. Tüm imkanlarımızı kaymakamlık ve ilçe tarım müdürlüğü emrine sunmaya hazırız. Kimyasalların insanlar, çevre ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerinden korumak zorundayız. Gelecek nesilleri korumak için sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürünler yetiştirmek zorundayız. İşe ilk olarak Naşa beldesinde tespit ettiğimiz gönüllü çiftçiler aracılığı ile bazı ürünleri deneme ekimiyle başlamak istiyoruz. Simavlı çiftçiler olarak biz organik tarıma hazırız" şeklinde konuştu.

(MY-EFE) 13.06.2008 11:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title