Haberler

Simav'da 'Bir Ürün, Bir Köy' Projesi Hayata Geçiriliyor

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Köylerde Göç Münasebetiyle Ortaya Çıkan Ekonomik Durgunluğu "Bir Köy, Bir Ürün' İsimli Yeni Bir Projeyle Aşmaya Kararlı Olduklarını Söyledi.

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, köylerde göç münasebetiyle ortaya çıkan ekonomik durgunluğu "bir köy, bir ürün' isimli yeni bir projeyle aşmaya kararlı olduklarını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenecek yeni proje ile ilçede göç veren pek çok yerde köylünün çeşitli ürün yerine bir üründe uzmanlaşmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Vakıf Başkanı Kaymakam Samet Ercoşkun, "Hangi köyde hangi ürün yetiştirilecek bunu İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, Orman İşletme Müdürü Ekrem Bozkan, Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Başkan Yardımcısı Ramazan Çaka, TEMA Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder, Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Mahmut Turgut ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur'un da katıldığı toplantıda ele aldık. Çilek başta olmak üzere erik, badem, kapari, bağcılık, kırmızı biber ve nar üzerinde yoğunlaşarak bu meyve ve sebzelerin yetişeceği köy ve beldelerimizi de tespit ettik" dedi.

'Bir böy bir ürün' projesinin ilçede yaygınlaştırılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan üreticilere faizsiz geri ödemeli 7 bin 500 YTL dolayında maddi destek sağlayacaklarını ifade eden Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, "Projeye bir an önce başlamak istiyoruz. Bunun için de heyet olarak köy ve beldelerimizi dolaşarak projeyi köylüye anlatacağız" şeklinde konuştu.

Projenin başarıya ulaşacağına inandığını kaydeden kaymakam Ercoşkun ,"Yeni proje ile köylümüzü amatör üretimden profesyonel üretime geçirmiş olacağız. Yıllardır dededen kalma yöntemlerle yaptığı çiftçilik ile birçok ürünü amatörce yetiştirmeye çalışan ve bundan da fazlaca kar elde edemeyen köylümüzü tek ürün üzerinde uzmanlaştırarak profesyonel üreticiliğe yöneltmeye gayret göstereceğiz. Böylelikle hem üründe kalite artacak hem de görülen hastalık ve zararlılarla ilgili problemlere birlikte çareler bulabileceğimiz gibi pazar sıkıntısı da kendiliğinden ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.

Ercoşkun, aynı toplantıda 'bir köy, ve bir orman' projesinin hayata geçirilmesinin de karar altına alındığını, Orman İşletme Müdürlüğü'nce geçen yıl başlatılan ekonomik değeri olmayan menengeç ağaçlarına antep fıstığı aşılama çalışmalarının bu yıl devam ettirilmesine karar verildiğini hatırlattı.

(EFE-MŞ)

23.11.2007 12:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title