Haberler

Simav'da Atatürk ve Sanat Sergisi

Kütahya'nın Simav İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü Sebebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nde Düzenlenen "Atatürk ve Sanat" Konulu Resim ve El Sanatları Sergisi Yoğun İlgi Gördü.

Kütahya'nın Simav ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Atatürk ve Sanat" konulu resim ve el sanatları sergisi yoğun ilgi gördü.

Sergi öncesi Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği üyelerinin katkılarıyla okulun bahçesine yaptırılan Atatürk büstünün açılışı yapıldı. Büstün açılış kurdelesini kesen Kaymakam Samet Ercoşkun, "Ulu önder Atatürk yok edilmek istenen bir milletin, parçalanmak istenen bir vatanın yeniden ayağa kaldırıldığı bir sürecin kahramanı ve önderidir" dedi.

Büstün açılışının ardından ilçede görevli öğretmen ve öğrencilerin bini aşkın eserinden oluşan 'Atatürk ve Sanat' konulu resim ve el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergide, Atatürk'e ait resimler başta olmak üzere ilçede değişik okullarda görevli öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılan karakelem tasarımı, yağlı boya, sulu boya resim çalışmalarıyla, ahşap metal, ebru çalışmaları, alüminyum kabartma, takı tasarımı, hat çalışmaları, kıyafet tasarımı ve Türk işi motiflerden oluşan bini aşkın resim ve el sanatları ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. Kaymakam Ercoşkun, serginin hazırlanmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi başta olmak üzere okul müdürü Dursun Gülseren ve öğretmenlerden Dilek Ebcim, Recep Duru, İrfan Daşdemir, Mehmet Ali Ulusu ile resim öğretmeni Aslı Salman'a teşekkür etti. Sergiye Okul Aile Birliği üyeleri tarafından lokma ikram edildi.

(MY-EFE-OMR)

24.11.2007 11:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title