Haberler

Simav'da Ahilik Haftası Faaliyetleri

Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası, Kütahya'nın Simav İlçesinde Bir Dizi Faaliyetle Kutlandı.

Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası, Kütahya'nın Simav ilçesinde bir dizi faaliyetle kutlandı.

Simav Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir ile çok sayıda davetli katıldı. Okul Müdürü Zafer Varlı, "Ahilik, Türk kültünde en az kılıçla kazanılan zaferler kadar etkili olmuş ve Türklerin bu günlere gelmesinde önemli rol oynamıştır" dedi.

Ahilik hakkında bilgiler verildikten sonra ahilik nasihati hep bir ağızdan okundu. Daha sonra çıraklık dönemini tamamlayan kalfalar ile eğitim ve sağlık alanında ilçeye yatırımlar kazandıran hayırsever işadamları Şeref Kazcıoğlu ile İsmail Girginoğlu'na Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe tarafından belge ve plaketleri takdim edildi.

Vali Şükrü Kocatepe konuşmasında, "Bir hayat tarzı olan ahilik kültürü ile ilgili anlamlı ve özel bir günde sizlerle birlikte olmanın onurunu yaşıyorum. Simav, devlet ve millet işbirliği ile Kütahya'nın her zaman önder ilçeleri arasında ilk sırada yer almıştır. Sizleri kutluyorum. Kütahya olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Simav halkının bu konuda göstermiş olduğu hassasiyetin tüm ülkeye örnek olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

(MY-EFE-MŞ)

25.10.2007 12:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title