Haberler

Simav'da 40 Civarındaki Mağarının Gün Yüzüne Çıkarılması İçin Çalışma Başlatıldı

Kütahya'nın Simav İlçesinde Kaymakamlık ve Yeşil Simav Turizm Derneği İşbirliği Yaparak Geçmiş Yıllarda Tespit Edilen 5 Mağaranın Turizme Kazandırılması İçin Çalışma Başlattı. Kaymakam Samet Ercoşkun'un Desteğiyle Ankara'dan Çağrılan Uzmanla Birlikte İlçeye 65 Kilometre Mesafede Bulunan Örencik Köyü Yakınında Bulunan İnçal ve Kocain Mağaralarında İnceleme Başlattıklarını Belirten Yeşil Simav ...

Kütahya’nın Simav ilçesinde Kaymakamlık ve Yeşil Simav Turizm Derneği işbirliği yaparak geçmiş yıllarda tespit edilen 5 mağaranın turizme kazandırılması için çalışma başlattı. Kaymakam Samet Ercoşkun’un desteğiyle Ankara’dan çağrılan uzmanla birlikte ilçeye 65 kilometre mesafede bulunan Örencik köyü yakınında bulunan İnçal ve Kocain mağaralarında inceleme başlattıklarını belirten Yeşil Simav Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Adil Turgut, ”Olağanüstü renk ve desenleriyle düş gücünün sınırlarını zorlayan her iki mağaraya da hayran kaldıklarını söyledi. Turgut, ”Mağaraların içleri yeryüzünde görülmesi mümkün olmayan güzellikte damlataşlarla kaplı. Binlerce yılda oluşan Her iki mağaranın iç görünümleri son derece güzel sarkıt dikit, sütun ve duvar damlataşlarla kaplı. Yeraltında farklı dünyaların kapılarını açan ve Simav için büyük bir ekonomik potansiyel teşkil edeceğine inandığımız bu mağaralarımızı turizme kazandırmak istiyoruz. Bunun için kaymakamlığımızın da desteğini alarak kolları sıvadık” dedi.

40 civarında mağaranın bulunabileceğini tahmin ettikleri Simav’da bu güne kadar hiç birisinin turizme kazandırılmamış olmasını ilçe için önemli bir eksiklik olarak gördüklerini söyleyen Yeşil Simav Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Adil Turgut, ”Simav son yıllarda kaplıca ve termal turizm alanında önemli mesafeler aldı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist kaplıcalarımızdan yararlanmak üzere Simav’a geliyor. Kaplıcalarımıza gelen turistlerimize mağaralarımızı da gezdirmek istiyoruz. Böylece Simav’ın turizm pastasından daha çok pay elde etmesini hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda Simav’ın tanıtımında her zaman yanımızda gördüğümüz kaymakamımız Samet Ercoşkun’un da desteğini alarak atıl durumdaki yeraltı zenginliklerimizi en iyi bir şekilde değerlendirebilmek için kolları sıvadık. Mağaralarımızı uzmanların önerileri doğrultusunda temizleyip çevre düzenlemesini sağladıktan sonra en kısa sürede turizme kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

(MY-EFE)

29.12.2007 12:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title