Haberler

Simav'da 123 Öğrencinin Yol Çilesi Sona Erdi

Kütahya’nın Simav İlçesinde, Çeşitli Okullarda Okuyan 123 Yatılı Orta Öğretim Öğrencisinin Her Gün Öğle Yemeği İçin İlçenin En Uç Noktası Karakür Mahallesi'ne 2 Kilometre Mesafedeki 75. Yıl Cumhuriyet Yurdu'na Yaya Olarak Gidip Gelmesiyle Ortaya Çıkan Yol Çilesi Sona Erdi.

Kütahya’nın Simav ilçesinde, çeşitli okullarda okuyan 123 yatılı orta öğretim öğrencisinin her gün öğle yemeği için ilçenin en uç noktası Karakür Mahallesi'ne 2 kilometre mesafedeki 75. Yıl Cumhuriyet Yurdu'na yaya olarak gidip gelmesiyle ortaya çıkan yol çilesi sona erdi. Öğrencilerin öğle yemeği, Cumhuriyet Lisesi başta olmak üzere kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla 25 bin 500 YTL’ye satın alınan minibüsle okula kadar getiriliyor.

Simav Cumhuriyet Lisesi Müdürü Arif Pala’nın girişimleriyle 75. Yıl Cumhuriyet Yurdu adına satın alınan resmi plakalı servis aracı sayesinde şimdi ilçenin değişik okullarında öğrenim gören 123 yatılı öğrencinin yemekleri okullarına gönderilmeye başlandı. Öğrenciler saat 12.00'de çıkan öğle yemeği için her gün 2 kilometrelik patika yolu yaya olarak yürümek yerine yemeklerini okullarında saatinde ve düzenli bir şekilde almaya başladı. Bu durum 7 yıldan bu yana yaz ve kış ayırım yapmadan öğle yemeği için 2 kilometrelik patika ve rampalardan oluşan yolu kat etmek zorunda kalan öğrenciler kadar okul yöneticilerini de rahatlattı.

Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun Simav Cumhuriyet Lisesi'nin denetiminde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca işletilen 75. Yıl Cumhuriyet Yurdu'nda kalan 123 yatılı orta öğretim okulu öğrencisinin öğle yemeği için her gün yaya olarak gidip gelmek zorunda kaldıkları 2 kilometrelik yol çilesini sona erdirmek için satın alınan minibüse para yardımında bulunan Simav Cumhuriyet Lisesi Müdürü Arif Pala başta olmak üzere Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Simav Ziraat Odası (SZO), Halkbank, Vakıfbank, T.C. Ziraat Bankası Simav Şubesi yöneticileriyle Simav Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanı Gültekin Tüfek, işadamları Kamil Ulus, Gürcan Karaağaç, Ramazan Gültekin ile Muttalip Aldemir’e teşekkür ettiğini bildirdi.

Yeni düzenlemeden son derece memnun kaldıklarını belirten öğrenciler,” Sınavlarımızın olduğu günler bir saatlik öğle tatilinde yemek için 2 kilometre uzaklıktaki yurdumuza gidip gelemiyorduk. Adımıza yemek çıkmasına rağmen yemeğimizi yiyemiyorduk. Çoğumuzun da yeterli miktarda parası olmadığı için aç kalıyorduk. Şimdi yemeğimiz ayağımıza geliyor. Her gün düzenli bir şekilde yemeğimizi alabiliyoruz. Hem bizler aç kalmaktan kurtulduk hem de adımıza çıkan yemekler çöpe gitmekten. Bize bu imkanı sağlayanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

(MY-EFE) 29.04.2008 14:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title