Haberler

Simav'a Hayran Kaldılar

Uşak Üniversitesi Öğrenci Temsil Konseyi ve Uşak Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi'nin Hazırladığı "Uluslararası İpek Yolu- Kral Yolu ve Karun Kültür Etkinlikleri Projesi" Kapsamında 7 Ülkeden Kütahya'nın Simav İlçesine Gelen 45 Öğrenci 13. Simav Şairler Şöleni'ne Katıldı.

Uşak Üniversitesi Öğrenci Temsil Konseyi ve Uşak Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi'nin hazırladığı "Uluslararası İpek Yolu- Kral Yolu ve Karun Kültür Etkinlikleri Projesi" kapsamında 7 ülkeden Kütahya'nın Simav ilçesine gelen 45 öğrenci 13. Simav Şairler Şöleni'ne katıldı.

Uşak Üniversitesi öğrencileri ve yabancı uyruklu öğrenciler Şairler Şöleninin ikinci gününde Eynal Kaplıcalarındaki etkinliklere katıldı. Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan, Yunanistan ve İtalya'dan 25 yabancıyla 20 Türk üniversite temsilcisinin katıldığı "Uluslar arası İpek Yolu- Kral Yolu ve Karun Kültür Etkinlikleri Projesi" öğrencileri önce Simav Eynal kaplıcalarını gezdi, daha sonra da Eynal Restoranda gerçekleşen Simav Şairler Şölenine katıldı, Esat Kabaklı konserini izledi.

Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun ve Belediye Başkanı Rıza Özdemir ile görüşen öğrenciler, "Simav'ı çok sevdik. Gelecek yıl turist olarak gelmek istiyoruz. Ülkelerimize döndüğümüzde Simav'ın doğal güzelliğini ve kaplıcasını tüm dostlarımıza anlatacağız" dedi.

Şölende şairlerin şiirlerini ve öykülerini dinleyen öğrenciler Esat Kabaklı'nın konserinde zaman zaman kendisine eşlik etti.

(MY-EFE) 12.05.2008 10:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title