Haberler

Silopi İlçe Müftüsü Aktaş Kuran Kurslarının Önemine Değindi

Şırnak'ın Silopi İlçe Müftüsü M.Nurullah Aktaş ilçede 4'ü kız 1'i erkek olmak üzere toplam 5 Kur'an Kursu açtıklarını, bu kurslara katılanlara yönelik eğitimlerin devam ettiğini söyledi.

Şırnak'ın Silopi İlçe Müftüsü M. Nurullah Aktaş ilçede 4'ü kız 1'i erkek olmak üzere toplam 5 Kur'an Kursu açtıklarını, bu kurslara katılanlara yönelik eğitimlerin devam ettiğini söyledi.

Silopi İlçe Müftüsü M.Nurullah Aktaş, Kuran kurslarının önemine yönelik bir açıklamada bulundu. Müftü Aktaş, "Silopi ilçe müftülüğü olarak yıl boyunca camilerimizde ve kuran kurslarımızda isteyen çocuklarımıza, gençlerimize, annelerimize ve kızlarımıza kuranı kerim dersini veriyor onları Hz. Peygamber ile buluşturmaya çalışıyoruz. Yaz aylarında 2 ay boyunca camilerimiz ve kuran kurslarımız çocuklarımız ile tanışmakta çocuklarımız ile kuranla Hz. Muhammed (SAV) tanışmaktadırlar. Eksiklerini

tamamlamaktadırlar. Yine ekim ayından itibaren mayıs ayına kadar 32 hafta boyunca kuran kurslarımızda İslam'ın temel kaynağı olan Kuran-ı Kerim'i doğru ve usulüne uygun okumayı öğrenme imkanı bulunmakta ibadetlerini yerine getirebilecek yeterlilikte kuranı ezberlemelerine yardımcı olunmakta ve temel dini bilgiler eğitimi verilmektedir. İlçemizde şuanda 4'ü kız 1'i erkek olmak üzere 5 tane kursumuz bulunmaktadır. Yeni açılan Hz. Nuh erkek kuran kursumuz 4 katlı ve yaklaşık 80 öğrenci kapasitelidir.

Öğrencilerimiz burada yatılı olarak kalmaktadır. Bu kursumuzda hem kuranı kerimi okumakta hem de tefsir hadis fıkıh ve benzeri temel İslam bilimleri okutulmaktadır. İlçe merkezinde 44 olmak üzere toplam 82 camimizin ve 5 adet kuran kursumuzun tamamı ve özellikle yatılı erkek Hz Nuh Kuran kursumuz dahil kurana gönül veren aziz ve cömert Silopili kardeşlerimizin yardım ve katkıları ile tamamlanmış ve bugüne gelmiştir. Dolayısıyla din hizmetinde ortaya konulan her başarıda sizlerin buraya gelemeyen

çocuklarımızın Silopili bütün kardeşlerimizin emeği vardır, heyecanı vardır ve duası vardır" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurullah Aktaş Şırnak Silopi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title