Haberler

Silifke Osb'de 'Asfalt' Sevinci

Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) fabrikalara giden 2 bin 210 metre ara yolu İl Özel İdaresi şantiye ekibi tarafından asfaltlanırken, bölgedeki işletmelerin yazın toz, kışında çamur mağduriyetten kurtulduğu...

Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) fabrikalara giden 2 bin 210 metre ara yolu İl Özel İdaresi şantiye ekibi tarafından asfaltlanırken, bölgedeki işletmelerin yazın toz, kışında çamur mağduriyetten kurtulduğu yorumu yapıldı.

Silifke OSB'deki asfaltlama çalışmaları nedeniyle bir teşekkür yemeği organize edildi. OSB Şantiyesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe; Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, İl Genel Meclis Üyeleri Yahya Yılmaz, Mustafa Göktaş, Çağatay Akyürek, Ali Tokmar, Silifke Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, AK Parti Silifke İlçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Silifke İlçe Yönetim Kurulu üyeleri,

Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Turgut, resmi daire müdürleri ve asfalt çalışmasını yapan personel de katıldı.

Katkı ve çabaları nedeniyle Silifke OSB Müdürü Ali Kıl'a bir teşekkür belgesi takdim eden Kaymakam Damatlar, "Geçmişte büyük sıkıntılar yaşanmış fakat bugün tüm bu sıkıntıları aşarak alt yapı sorunumuzu çözdük. Artık umutsuzluklar çözüldü. Her şeyi tamam diyebileceğimiz bir OSB'ye kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bunu da ekip işiyle hep birlikte başardık. Bölgeye Silifke Belediyesi ve İl Özel idaresi büyük katkılar sundu, onlara tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

OSB'nin tüm aşamalarında yer aldığını ve yakından takip ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de, "Silifke OSB'de uzun uğraşlar sonucu bu gün güzel sonuçlar elde ettik. Silifke'nin en büyük kazanımı olan OSB için bu güne kadar yükümlülüklerimizi yerine getirdik, bugünden sonra da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Şuanda 500'e yakın çalışanı bulunan OSB'de ilerleyen günlerde binlerce kişinin istihdam edileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Ahmet Turgut, "Silifke OSB, Seka'dan kaybettiğimiz iş kaybını fazlasıyla geriye getiriyor. OSB, fabrikacısından İşçisine ve Nakliyecisine varıncaya kadar herkese bir ekmek kapısı açtığını ifade etti. Alt yapı sorunun fabrikaların işini engellediğini ifade eden Turgut, yolların asfaltlanması ve alt yapı sonunun çözülmesiyle birlikte yatırımcı sayısı da aratacaktır" ifadesini kullandı.

Silifke OSB'nin alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Silifke OSB Müdürvekili Ali Kıl, altyapı kapsamında elektrik, kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu şebeke hattı tamamlanarak 2011 yılı içerisinde faaliyete girdiğini vurguladı. Kıl, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Yine alt yapı kapsamında OSB sınırları içerisinde bulunan 8 bin 759 metre uzunluğundaki birinci etap yollardan 630 metre uzunluğundaki yolu 2011 yılı içerisinde alt yapısı ile birlikte tamamlayarak hizmete sunduk. Şimdi yine birinci etap alt yapı kapsamında bulunan 2 bin 210 metre yolun alt yapısı tamamlanarak asfalt dökümünü tamamladık. Kalan ikinci etap yolun açım ve dolgu çalışması devam ediyor. Alt yapısı tamamlandığında en kısa zamanda bu yollar da asfaltlanarak trafiğe açılacak. Bu yolun açımı için her türlü katkıda bulunan başta kaymakamımız Fatih Damatlar olmak üzere İl Özel İdaresi ve Silifke Belediyesi çalışanları ile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Fatih Damatlar Silifke Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title