Haberler

Siirt'te Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Siirt’te Vergi Haftası kutlamaları kapsamında gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine, düzenlenen törenle plaket verildi.

Siirt'te Vergi Haftası kutlamaları kapsamında gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine, düzenlenen törenle plaket verildi.

25. Vergi Haftası münasebetiyle bir otelde düzenlenen ödül töreni programına, Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Baro Başkanı Av. Cemal Acar ve vergi mükellefleri katıldı. Gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine plaketlerini veren Vali Ahmet Aydın, verginin bir ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde etken olduğunu söyledi. Vali Aydın, "Ülkenin gelişmesinde verginin önemi çok önemlidir. Alın terlerinden kazançlarından vergilerini ödeyen hemşehrilerimizi kutluyorum. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın Vergi Haftası'nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum" dedi.

İl Defterdarı Meral Dönmez ise, "Devletin, toplumun ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirdiği kamu hizmetlerinin en önemli finansman kaynağını vergiler oluşturur. Mükelleflerimizin vergiye ilişkin yükümlülüklerini daha hızlı, etkin ve kolay bir şekilde yerine getirebilmesi için bakanlık olarak teknolojik imkanlardan en üst seviyede yararlanılmaktadır. İlimizde 2013 yılı tüm bütçe gelirleri tahakkuk toplam 226 milyon 556 bin lira, tahsilat toplamımız ise 164 milyon 443 bin lira olmuştur. Genel bütçe harcamaları toplamımız 2012 yılında, 854 milyon 394 bin lirayken 2013 yılında 985 milyon 47 bin lira olmuştur. Yine 2012 yılında gelirin gideri karşılama oranı yüzde 23 iken, 2013 yılında bu oran yüzde 24 olarak gerçekleştirilmiştir. Mükellef sayımız ise 6 bin 570'tir. 2013 yılında 104 yeni iş yeri açılmıştır. Kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin kayıt altına alınması ve vergi bilincinin oluşturulmasına gayret gösteriliyor" diye konuştu.

Törende, daha sonra kurumlar ve gelir vergisinde Kuzu Toplu Konut İnşaat Anonim Şirketi, Hayranoğulları İnşaat Taahüt Ticaret Limited Şirketi ve Medlife Özel Sağlık Hizmetleri'ne plaket verildi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Özkan Ahmet Aydın Cemal Acar Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title