Haberler

Siirt Barosu'ndan Kadınlara Karanfil

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Siirt Borusu avukatları, Güres Caddesi’nde kadınlara karanfil dağıtıp günlerini kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Siirt Borusu avukatları, Güres Caddesi'nde kadınlara karanfil dağıtıp günlerini kutladı.

Kızılay binası önünde düzenlenen etkinliğe Siirt Barosu Başkanı M. Cemal Acar, Siirt Tabipleri Odası Başkanı Ekrem Bilek ve birçok avukat katıldı. Şiddete maruz kalmış bütün kadınlara geçmişte olduğu gibi bugün de koşulsuz ve mutlak bir özveriyle hukuki yardım vermeye devam edeceklerini belirten Siirt Barosu Başkanı Acar, baro olarak kadına yönelik şiddette, şiddet görenden yana taraf olduklarını söyledi. 8 Mart'ın aslında bir bahar havasında kutlanması gerektiğini hatırlatan Acar, özelde kadının temelde ise insanın özgürleşmesi yolunda bir kilometre taşı niteliğini taşıyan demokrasi kazanımlarının hatırlandığı, kutlandığı bir gün olarak takvimlerdeki yerini alması tüm insanlığın ortak dileğiyse de, emek-sermaye dengesinin emekçi kesimlerin yaşam alanını daralttığını söyledi. Acar, "Ülkemizde bu yıl 8 Mart; kadına yönelik şiddetin neredeyse tavan yaptığı, emekçi sermaye ilişkisinde emek aleyhine geda edilen iş güvenliğinin adeta kitlesel katliamlara dönüşen iş kazalarına sebep olduğu bir zamana denk gelmiştir. Evet bu yıl 8 Mart'ı bir kutlama havasıyla karşılayamıyoruz. Çünkü Soma'da Ermenek'te çok basit iş güvenliği tedbirleriyle ölümsüz atlatılabilecek kazalar, kitlesel ölümlere yol açmıştır. Siirt barosu olarak şiddete maruz kalmış bütün kadınlarımıza geçmişte olduğu gibi bugün de koşulsuz ve mutlak bir özveri ile hukuki yardım vermeye devam edeceğiz. Baro olarak kadına yönelik şiddette, şiddet görenden yana taraf olduğumuzun altını çiziyor; bu konuda tüm kadınlarımızın da olası herhangi bir hak gaspında veya şiddet olayında mutlak surette baronun yanlarında yer alacağı bilinciyle hareket etmelerini ve mutlak surette bizleri haberdar etmelerini bekliyoruz" dedi.

Baro avukatları Güres Caddesi'nden başlayarak Siirt Üniversitesi merkez kampüs binasına kadar yürüyerek kadınlara karanfil dağıtıp günlerini kutladı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemal Acar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title