Haberler

Sigarayı Bırak-kazan Kampanyası

Sağlık Bakanlığı Tarafından Türkiye Genelinde Sigaraya Karşı Başlatılan 8 Bin YTL Ödüllü "Bırak-kazan" Kampanyası, Ordu Boztepe Devlet Hastanesi'nde Gerçekleştirilen Toplantıyla Basına Tanıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde sigaraya karşı başlatılan 8 bin YTL ödüllü "Bırak-Kazan" kampanyası, Ordu Boztepe Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen toplantıyla basına tanıtıldı. Boztepe Devlet Hastanesi Kanser Tarama Ünitesi'nde görevli Dr. Yelda Eser, sigara içenlerde yüksek oranda görülen kanser hastalıklarında son yıllarda büyük artış yaşandığını ifade ederek, herkesi sigara bırakmaya çağırdı. Dr. Yelda Eser, ülke genelinde 1 yılda sigara verilen paranın kanserle mücadele veren bir kurumun 1 yıllık bütçesiyle eşdeğer olduğunu söyledi. Kampanyaya özelikle sağlık personelinin katılmasını arzu ettiklerini belirten Dr. Eser, "İstatistiklere baktığımızda sigara içme oranı çalışan kadın ve erkekler oranında eşit durumda görülüyor. Bunlar içerisinde de en kötüsü sağlık personelidir. Bu nedenle bu kampanyaya sağlık personelinin katılımını daha çok bekliyoruz" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan kampanya, 1-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kampanyaya en az 1 yıl sigara içen ve 18 yaşını dolduran herkes katılabilecek. Kampanyaya katılacaklar 30 Nisan tarihine kadar başvuru yerlerinden aldıkları formları teslim etmiş olacak.

(HA-SA) 25.04.2008 15:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title