Haberler

Şeyh Şamil'in Torunları, 148 Yıllık Geleneği Yaşatıyor

Rus Baskısı Sonucu 1859 Yılında Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesine Yerleşerek Ortatepe Köyünü Kuran Dağıstanlılar, 148 Yıldır Gelenek Haline Getirdikleri Bahar Bayramı'nı (Otsbay) Büyük Bir Coşku İçinde Kutladı.

Rus baskısı sonucu 1859 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine yerleşerek Ortatepe köyünü kuran Dağıstanlılar, 148 yıldır gelenek haline getirdikleri Bahar Bayramı'nı (Otsbay) büyük bir coşku içinde kutladı.

Haftalar önce büyük bir özveriyle yapılan hazırlıklar sonucunda 148. Bahar Bayramı gerek yörede yaşayan gerekse dışarıdan gelen davetlilere seyir zevki yaşattı. Süslenmiş 2 Türk bayrağı ve Şeyh Şamil'i temsilen atlı seyisler, geleneksel kıyafetler ve köyün yaşlıları kortej oluşturarak köy meydanına geldiler. Dualar eşliğinde karasabanla toprağın sürülme merasimiyle başlayan etkinlik, bayrak devir-teslim töreni ve Kafkas ile Göksun yöresine ait halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle devam etti.

Gösterilerin sonunda da bayramın en eğlenceli etkinlikleri arasında yer alan spor müsabakalarına geçildi. Spor müsabakalarında farklı yaş gruplarının birbirleriyle rekabet içine girmesi de renkli görüntüler oluşturdu.

Sırasıyla kros, bisiklet, at yarışları ve güreş müsabakalarının yapıldığı etkinlikte, dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Dağıstanlılar, yağmura rağmen, gün boyu süren etkinliklerde vatan ve millete olan bağlılıklarını gösterdi.

Etkinlikte konuşan Tertip Komitesi Başkanı Menderes Aksu, Otsbay'ın kültür ve geleneklere bağlılığın bir simgesi olduğunu belirtti. Bayramda sevgi, hoşgörü ve dayanışmayı yaşattıklarını kaydeden Aksu, Otsbay'ı her geçen yıl daha büyük bir coşkuyla kutladıklarının altını çizdi. 148 yıllık bu geleneği gelecek nesillere de aktaracaklarını ifade eden Aksu, bayramı izlemek için gelmek isteyen insanların çok olduğunu, onlara da gereken misafirperverliği gösterdiklerini vurguladı.

Etkinliğe, Göksun Kaymakamı Osman Sarı, Belediye Başkanı Ramazan Hurç, AK Parti İlçe Başkanı Osman Alıcı, Ortatepe Köyü Muhtarı Ramazan Kılınç'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

(ACB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title