Haberler

Seslerle Anadolu' Bu Sezon Son Kez Sahnelenecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan ve kültürel zenginliği sahneye taşıyan ‘Seslerle Anadolu’ müzikli oyununu bu sezon son kez izleyiciyle buluşturacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan ve kültürel zenginliği sahneye taşıyan 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu bu sezon son kez izleyiciyle buluşturacak.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi gibi Anadolu'nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana'ya, Köroğlu'na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuvarıyla ilk gösteriminden bu yana kapalı gişe oynayan "Seslerle Anadolu" müzikli oyunu sezonun son temsiliyle yeniden sahneleniyor. İzleyicisine orkestra, solo, koro, dans ve slayt gösterisiyle görsel ve işitsel bir şölen sunan eser, yarın Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde seslendirilecek.

Orkestra düzenlemeleri Ali Aykaç'a ait, reji ve koreografisini Mehmet Balkan'ın yaptığı eserin araştırma ve metni Şadi Erdoğan'a, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu'a, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait. Eserin müzikal sorumluluğunu Mehmet Yılmaz yaparken, koreografi asistanı Hasan Akyol, reji asistanı Melih Öztürk. Meddah rolünü Kenan Korbek'in üstlendiği eserin solist sanatçıları Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Gülden Vurandemir, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Ali Ulvi Karaca, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç ve Serkan Karagöz. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz İstanbul Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title