Haberler

Sert lodos yarım asırlık ceviz ağacını yıktı

Güncelleme:

- Sert lodos yarım asırlık ceviz ağacını yıktı Sinop'un Gerze ilçesine bağlı Abdaloğlu köyünde yarım asırdan fazla bulunan ceviz ağacı şiddetli lodosa yenik düştü.

- Sert lodos yarım asırlık ceviz ağacını yıktı

SİNOP - Sinop'un Gerze ilçesine bağlı Abdaloğlu köyünde yarım asırdan fazla bulunan ceviz ağacı şiddetli lodosa yenik düştü.

Sinop'ta iki gün süren sert lodos hayatı felç etti. Sinop genelinde birçok yerde ağaçlar devrildi, çatılar havalarda uçuştu, birçok ev ve iş yeri zarar gördü. Sinop'un Gerze ilçesine bağlı Abdaloğlu köyünde Havva Gümüş'ün bahçesinde bulunan yarım asırdan fazla mazisi olan ceviz ağacı şiddetli lodosa dayanamadı. Gümüş'ün baba emaneti olan ceviz ağacı kökünden çıkarak devrildi. Ağaç sahibi Havva Gümüş, yaptığı açıklamada "Bu ağacımız çok rüzgarlar gördü. Çok lodoslar gördü ama bu lodos çok kuvvetliydi bu yüzden dayanamadı yıkıldı. Rahmetli babamın hatırası şiddetli lodosa dayanamadı. Koskocaman ceviz ağacımız, yılların çınarı ağacımız 70-75 senelik bir ağaçtı yıkıldığı için çok üzgünüz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gerze Sinop Tarım Çevre Hava Durumu Doğal Afetler Yerel Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title