Haberler

Sendikalardan Ortak 1 Mayıs Açıklaması

1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle Hak-İş, Türk-İş, Kamu-Sen ve Belediye-İş Sendikası Temsilcileri ortak basın açıklaması yaparak,1 Mayıs işçi bayramını kutladılar.

1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle Hak-İş, Türk-İş, Kamu-Sen ve Belediye-İş Sendikası Temsilcileri ortak basın açıklaması yaparak, 1 Mayıs işçi bayramını kutladılar.

Çelik-İş Sendikasında yapılan ortak basın açıklamasına Hak-İş Sendikası İl Temsilcisi olarak Ulvi Üngören, Türk-İş Temsilcisi olarak Sait Erçin, Kamu-Sen Temsilcisi olarak Ahmet Turgut Kurtoğlu ve Belediye-İş Sendikası temsilcisi olarak İlhami Yılmaz katıldı.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Ahmet Turgut Kurtoğlu tarafından okunan bildiride, bu ülkenin işçileri, kamu emekçileri, işsizleri, emeklileri, yoksulları, kadınları, gençleri ile birlikte 1 Mayıs'ta tüm Türkiye'de alanlardayız denildi.

Kurtoğlu, barış için, özgürlük için, demokrasi için, ekmek için, daha güzel bir dünyada sömürüsüz, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikte olduklarını ifade ederek, "Haklarımız ve özgürlüklerimiz için dayanışma içindeyiz. Sosyal adalet, eşitlik,özgürlük ve sendikal haklarımız için omuz omuzayız.1 Mayıs 2012'yi güvencesiz, kuralsız çalışmanın yaygınlaştığı koşullarda karşılıyoruz. Emekçilerin yarısı kayıt dışında çalışıyor. Ulusal İstihdam Stratejisinin emek karşıtı yaklaşımlarıyla kıdem tazminatımıza göz dikiliyor, asgari ücret bölgeselleştirilmek, esnek ve kuralsız çalışma biçimleri yaygınlaştırılmak isteniyor. Sendikasızlaştırma yaygınlaşıyor, sendikal örgütlenmenin önüne engeller çıkarılıyor. Örgütlenen işçiler işten atılıyor, iş kazası adı verilen cinayetler durmak bilmiyor.

Biz sosyal adalet, eşitlik ve demokrasi istiyoruz. Özgürlükçü, eşitlikçi sivil demokratik bir anayasa ve yasalar istiyoruz. Tüm çalışanların grevli toplu sözleşmeli sendikal haklara sahip olduğu bir Türkiye için, sosyal devlet için alanlardayız" dedi.

(YE-

30.04.2012 16: 47: 29

TSI

NNNN - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk İş 1 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title