Haberler

Sendikadan Toplu İş Kanunu İçin Destek Turu

Hak-İş Konfederasyonu Muğla İl Temsilcisi ve Öz Orman-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Bilal Güçlü, Ak Parti'den toplu iş kanunu yasasının çıkması için destek ziyaretinde bulundu.

Hak-İş Konfederasyonu Muğla İl Temsilcisi ve Öz Orman-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Bilal Güçlü, Ak Parti'den toplu iş kanunu yasasının çıkması için destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Türkiye'nin demokratikleşmesi, 12 Eylül ayıbından kurtulması ve sendikalaşma önündeki engelleri kaldıracak bir çalışma mevzuatına kavuşmasının artık engellenemez bir durum olduğunu kaydeden Güçlü, emekçiler olarak son birkaç yıldır ihtiyaçları olan düzenlemeleri gerçekleştirecek Toplu İş Kanunu'nun çıkmasını beklediklerini ifade etti. Güçlü, "Bazı işveren çevreleri, bu yasanın çıkarılmasını engellemek amacıyla yoğun bir lobi çalışması yürütmekte ve siyasi sorumluluk makamlarını baskı altına almaya çalışmaktadır. Hiçbir haklı gerekçeye dayanmayan bu baskı kampanyalarının arkasındaki güçlerin, 12 Eylül düzeninden ve statükodan yana olduğundan şüphemiz yoktur. Yasanın çıkarılması için gayret göstereceğinizden ve katkı koyacağınızdan şüphemiz yoktur" dedi.

Ak Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Şadi Pirci ise emekçilerin bu ülkenin çekirdeğini oluşturduğunu kaydetti. Pirci, Toplu İş İlişkileri Kanunu'nun ülkeyi çağdaş ve demokratik bir çalışma mevzuatına sahip kılacağına dile getirerek, "Elbette ki hükümet olarak toplumumuzun tüm kesimlerine sahip çıkıyoruz. Herkesin hak ettiğini alarak sağlıklı yaşadığı bir Türkiye için uğraşıyoruz. Çalışmanızın sonuca ulaşması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Türkiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title