Haberler

Selendi'de Darbe Girişiminde Şehit Olanlar İçin Mevlit Okutuldu

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında, demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkmak için şehit olan polis, asker ve sivil vatandaşlar için Selendi Belediyesi Kent Meydanında Mevlid-i Şerif okutuldu, lokma dağıtıldı.

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında, demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkmak için şehit olan polis, asker ve sivil vatandaşlar için Selendi Belediyesi Kent Meydanında Mevlid-i Şerif okutuldu, lokma dağıtıldı.

Selendi Kaymakamlığı, Selendi Belediyesi, siyasi parti ilçe başkanlıkları ve sivil toplum kuruluşları tarafından okutulan Mevlid-i Şerif'e Selendi Kaymakamı Murat Aydın, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Jandarma Komutanı Vekili Başçavuş Kadir Ateş, Emniyet Amir Vekili Komiser Ali Parlak, Cumhuriyet Savcısı Egemen Sucu, Hakim Murat Ulusan, Şanlıurfa Siverek İlçesine atanan Cumhuriyet Savcısı Ertürk Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Adem Korkmaz, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Salim Çıplak, Demokrat Parti İlçe Başkanı Serdar Şafak, Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, Şoförler Odası Başkanı Şükrü Filik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tosun, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çimen'in yanı sıra daire amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program ilahiler eşliğinde devam etti. Selendi Kaymakamı Murat Aydın, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, AK Parti, CHP, MHP ve DP İlçe Başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları birer konuşma yaptı.

"Darbede hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerimizi saygı ile anmak ve mevlit okutmak için toplandık" diyen Selendi Kaymakamı Murat Aydın, burada yaptığı konuşmada, "Memleketimizdeki huzur, istikrar ve güven ortamını bozmak isteyenlere en büyük cevabı yüce milletimiz birlik ve beraberliğiyle tek yürek olarak vermiştir. Bizde Selendi olarak verdik vermeye devam ediyoruz, Bilindiği üzere 15 Temmuz Cuma akşamı silahlı kuvvetler içerisinde bulunan paralel yapıya bağlı bir grup asker, emir komuta zincirinden çıkarak ülkemizin demokrasisine ve milli iradeye karşı kalkışma başlatmıştır. Türk silahlı kuvvetlerimizin, Emniyet teşkilatımız ve tüm kurumların olağanüstü işbirliği ve özverili çalışmaları ile demokrasiye ve milli iradeye vurulmak istenen darbe girişimi geri püskürtülmüş ve şanlı Türk tarihimize sürülmek istenen bu kara leke titizlikle engellenmiştir. Kalkışma girişiminin duyulmasının ardında tüm Türkiye'de olduğu gibi İlçemizde de yediden yetmişe tüm halkımız demokrasiyi yıkma girişimine karşı tek yürek olmuş ve geceyi demokrasi nöbeti tutarak geçirmişlerdir. Bu olayın duyulduğundan ilk andan itibaren Kaymakamlık makamımızda şahsımla birlikte, İlçe Jandarma Komutanımız, belediye başkanımız, adli yetkililerimiz, Emniyet Amirimiz ile birlikte görevimizin başında dimdik ayakta idik. İlçemiz Belediye Kent Meydanında toplanan binlerce vatandaşımız demokrasiye darbe girişimine karşı tek yürek olarak tepkilerini dile getirmiştir. Hiçbir grup ya da hiç kimsenin milletimizin vatanseverliği ve devletimizin büyüklüğüyle boy ölçüşemeyeceğinin bir kere daha ortaya konulduğu bu kutlu günde, duyarlıklarından ötürü tüm Selendi halkına şükranlarımı sunuyor, Bu aşağılık kalkışmada şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyor yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Nurullah Savaş ile AK Parti, CHP, MHP ve DP İlçe Başkanları da yaptıkları konuşmalarda birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Zıraman Mahallesi Cami İmam Hatibi Tecelli Himmet Çelik, Mıdıklı Mahallesi İmam Hatibi Yunus Emre Vural ve Havaoğlu Mahallesi İmam Hatibi Fahri Aktaş tarafından kurulan "Aşk-ı Derun" ilahi grubu ve Yeni Cami İmam Hatibi Özay Kılıç, Dumanlar Cami İmam Hatibi Harun Dönmez ile Hatuniye Cami İmam Hatibi Mustafa Ataşman'ın birlikte okudukları Kur'an-ı Kerim, ilahiler ve dini şiirlerin söylendiği gecede İlçe Müftüsü Ramazan Arba tarafından da şehitler için dua yapıldı. Lokma dağıtımının da yapıldığı gece geç saatlerde sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurullah Savaş AK Parti Selendi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title