Haberler

Selçuk Üniversitesi'nde "14 Mart Tıp Bayramı" Kutlandı

Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "14 Mart Tıp Bayramı" düzenlenen törenle kutlandı.

Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "14 Mart Tıp Bayramı" düzenlenen törenle kutlandı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Tabipleri Birliği, Konya Tabip Odası işbirliğiyle düzenlenen "14 Mart Tıp Bayramı" Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu'nda kutlandı.

Törene, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Haşmet Okur, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Tabip Odası Başkanı Uz. Dr. Halil Öztürk, Kamu Hastaneleri Birliği Konya Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, dekanlar, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı. Tören, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı öğretim üyelerinin konseriyle başladı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel yaptığı konuşmada, "Üniversite yıllarında zorlu bir eğitim süreciyle başlayan hekimlik mesleği, sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri yakından izlemeyi ve bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektirdiği gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi, cömertlik ve yardım etmede toprak gibi, hiddet ve asabiyette ölü gibi, tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi, hoşgörüde ise deniz gibi olmayı gerektirir" dedi.

Hekimliğin, hakkında en çok yazılıp çizilen, filmlere, dizilere ve son zamanlarda ne yazık ki şiddet haberlerine en çok konu olan meslek olduğuna dikkat çeken Rektör Gökbel, "Hekimlik Pediatri Kliniğinde Pnömoni tanısıyla annesinden ayrı yatan bir çocuğu her gün kollarınızın arasında avutmak, tıbbi müdahalenin yanı sıra ona hem anne hem de baba olabilmektir. Hekimlik durumu ağır olan hastanızı rüyalarınızda görmek, sabahları yüreğinizde bir yumrukla uyanmak, hastanız iyi olduğunda bulutların üzerine çıkabilmektir. Bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği seçen, kendisini insanlığa adayan tüm hekimlerimizi bir kez daha yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Konya Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Küçükkendici de, "Hekimlik her ne kadar üniversite öğrencileri tarafından giderek daha fazla tercih edilen bir meslek haline gelse de, hekimlik sanatının dar kalıplara sokulmakta olduğunu, sanatçı özgürlüğünün bazen zorunlu kısıtlamalara tabi tutulduğunu ve bu sanatın toplumsal saygınlığının gittikçe azalmakta olduğunu müşahede ediyoruz. Bunun tıp camiamız ve toplum adına irdelenmesi gerektiğine inanıyorum" dedi. Sağlık çalışanlarının eksiksiz ve tam manada büyük bir özveri sergileyerek görevlerinin başında olduğunu da ifade eden Dr. Küçükkendirci, "Bu özverili çalışmanın enerjisini daha iyi sağlık hizmeti almaya layık olan ve bu gelişmeleri yakından takip ederek camiamızla işbirliği içindeki halkımızdan aldığına inanıyorum. Diğer taraftan 'duyarlılık ve akıllığı' sayesinde elbirliği içinde hastalarla olan ilişkilerinde insaf ve irfan damarını daima açık tutan başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının her birisine verdikleri katkılardan dolayı şükranlarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Törende, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam ve Konya Tabip Odası Başkanı Uz.Dr. Halil Öztürk de birer konuşma yaparak, tıp bayramını kutladı.

Törenin ardından Süleyman Demirel Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda protokol üyelerinin katılımıyla "Resme Gönül Veren Hekimler" isimli sergi açıldı. Sergide eserleri bulunan doktorlara teşekkür belgelerini veren protokol üyeleri daha sonra kokteyle katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Hakkı Gökbel Tıp Bayramı 14 Mart Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title