Haberler

Selçuk Üniversitesi ABD'de Vitrine Çıktı

Selçuk Üniversitesi’nin (SÜ) kurumsal üyesi olduğu Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) tarafından düzenlenen yıllık konferansların altıncısı dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında yer alan ABD’deki Maryland Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Washington’da gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) kurumsal üyesi olduğu Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) tarafından düzenlenen yıllık konferansların altıncısı dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında yer alan ABD'deki Maryland Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Washington'da gerçekleştirildi. Selçuk Üniversitesi'nin de katıldığı konferansın konusu bu yıl 'Küresel Fırsatlar' olarak belirlendi.

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında sürdürülebilir bilim köprüsü inşa etmek amacıyla düzenlenen konferansa TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, ABD ve Türkiye'den 300'ü aşkın rektör, rektör yardımcıları, akademisyenler ve bilim insanları, YÖK Yürütüme Kurulu temsilcileri ile öğrenci toplulukları temsilcileri katıldı. 'Küresel Fırsatlar' konulu konferansa Selçuk Üniversitesi'ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ile Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömür Hakan Kuzu ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Şener katıldı. Üniversitelerin tanıtımları ve akademik sunumlarının yapıldığı konferansta Selçuk Üniversitesi'ni en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, "İki gün boyunca çeşitli alanlarda dünyanın gelişmiş üniversitelerinin de aralarında bulunduğu konferansta tanıtımlar ve akademik sunumlar yapıldı. Konferansta 'Turkish-American Talent and Innovation Showcase' kapsamında Amerika'da eğitimlerini sürdüren araştırmacılar Selçuk Üniversitesi'ne çok yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca üniversitemizin akademik alt yapısını ve iş imkanlarını değerlendirmek üzere ikili görüşmeler de yaptık" dedi.

İki gün süren konferans, Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği üyelerinin 2016 yılında yedincisi düzenlenecek konferansın Chicago'da gerçekleştirilmesini kararlaştırması ile sonlandırıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Washington Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title