Haberler

Şeker Fabrikası 61. Kampanya Açılış Töreni Düzenlendi

Kayseri Şeker Fabrikası’nın 61. Kampanya Açılış Töreni’nde konuşan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Kayseri Şeker, kampanya döneminde bölge ekonomisine 1 milyar 200 milyon katkı sağlayacak” dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası'nın 61. Kampanya Açılış Töreni'nde konuşan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, " Kayseri Şeker, kampanya döneminde bölge ekonomisine 1 milyar 200 milyon katkı sağlayacak" dedi.

Törene, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Başbakan Başdanışmanı Mustafa Elitaş, AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı İsmail Tamer, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çiftçiler ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, bugünün coşkulu bir gün olduğunu söyledi. Akay, "Mutlu bir beraberlik için buradayız. Ancak bildiğiniz gibi son zamanlarda dışarıdan beslenen terör örgütleri Türkiyemizi, ülkemizi, memleketimizi yeniden sıkıntılara sokmak için büyük çabalar veriyorlar ve birçok şehidimiz maalesef ana kuzusu, vatan evladı, ocaklara ateş düşürecek şekilde bu mücadelede kan döküyor, can veriyor. Öncelikle 1071 den bu tarafa bu vatana için, devleti için, dini için millet için kan döküp can veren şehitlerimizi ve gazilik mertebesi için canını verenler rahmetle, minnetle yad ediyorum. Herkes, her kurum mutlaka işinde başarılı olması gerekiyor" dedi.

Akay, " Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istenen bu günlerde Kayseri Şeker'de güzel şeyler oluyor. Biliyoruz ki gücünüz yettiği, elinizden geldiği kadar bu kuruluşa sahip çıkıyorsunuz. Bunu da en son 11 ağustosta yaşanan Genel kurulda Türkiye'ye gerçekten örnek olacak şekilde gösterdiniz. Türkiye'de örneği görülmemiş bir coşku bir büyük katılım içerisinde bir sahiplenme içerisinde bu genel kurulumuz icra edildi. Biz işin doğrusu omuzlarımızdaki yükü daha ağır hissediyoruz. Sizlerin vermiş olduğu bu destek bu güçle bu enerji ile size daha fazla hizmet etmek için size ülkemizde milli gelirden hak ettiğiniz payı alabilmeniz için daha fazla gayret gösteriyoruz. Bu gayretlerimiz dört buçuk senedir gece gündüz devam ediyor. Gece gündüz devam eden bu gayretlerin sonucunda bizim devir almış olduğumuz ağır miras bu sene itibari ile sona erdi. Ağır borç yükünden kayseri şeker fabrikası Allah'a şükür tamamen kurtuldu. Kayseri Şeker Fabrikası siz değerli ortaklarına çiftçilerine daha iyi hizmet verir duruma geldi" ifadelerini kullandı.

Başkan Akay, "Bu sene için diyoruz ki rekor ciro rekor kar borç bitti sırada yatırım var. İşte yatırım zamanı geldi ve yatırımlar başladı. Türkiye'de terörün ve bir takım ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu günlerde işte kayseri şekerde büyük mutluluklar yaşanıyor. Kayseri şekerde iyi şeyler oluyor. Bu kayseri şeker fabrikası 61 yıldır çiftçisine hizmet etmek için kendisini baştan aşağı yeniliyor. Sadece bu sene için ocak ayından bu güne kadar görmüş olduğunuz fabrika için yapılan yatırım 12 milyon TL. Gerek Kayseri Şeker gerekse Boğazlıyan Şeker Fabrikası için dört senede 65 milyon yatırım gerçekleştirmişiz. 61. Kampanya açılışı münasebeti ile bazı bilgileri sizinle paylaşmam gerekiyor. Kayseri şeker fabrikası 4 il 28 ilçe 12 bölgesi var. 226 köyde ve 2 fabrika için 8.829 çiftçi ile üretim sözleşmesi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 407 bin dekar arazi üzerinde üretim gerçekleşecek. Bu üretim sonucunda 2 milyon 163 ton şeker pancarı üretilmek üzere sözleşme yapıldı. Bu sene yağışlar cenabı Allah'ın rahmeti bereketi ile bol geçti ve şeker pancarımızın da bereketi arttı. En az 2 milyon 300 ton pancar işlemeyi ümit ediyoruz. Yani yüzde 8 dönem artışı bekliyoruz. Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikamızda toplamda 335 bin ton kristal şeker üretmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Akay ayrıca, "30 bin ton kuru küspe üretmeyi hedefliyoruz ve bunların sonucunda 92 bin ton melas üretilmesi planlanmış durumda. İki fabrikada ki kuru küspe, yaş küspe, kristal şeker, melas üretimi sonucunda ve iştiraklerimiz ile birlikte Kayseri Şeker Fabrikasının bu bölgenin gayri safi milli hasılasına toplam bir milyar iki yüz milyon katkısı olmasını bekliyoruz. Kayseri Şeker Fabrikasında 1 milyon 100 bin ton şeker pancarı işlenecek. 165 bin kristal toz şeker 225 bin ton yaş küspe 145 bin ton kuru küspe ve 44 bin ton melas üretilecek. Kayseri ve Sivas'a ait 158 köyde 5 bin 80 çiftçi ile pancar ekimi sözleşmesi gerçekleştirmiş oldu kayseri şeker fabrikası. Bu kampanya döneminde toplamda 8 bin 829 çiftçiye bu güne kadar ayni ve nakdi ihtiyaçları karşılanmak üzere katkı sağlandı" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Aygenç Kayseri Şeker Hüseyin Akay Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title