Haberler

Şehitler Haftası ve Çanakkale Zaferinin 93. Yıldönümü

Ereğli İlçesinde Çanakkale Zaferinin 93. Yılı Münasebeti ile Ereğli Harp Malulü Gazileri, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Gece Düzenledi.

Ereğli ilçesinde Çanakkale Zaferinin 93. yılı münasebeti ile Ereğli Harp Malulü Gazileri, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği gece düzenledi.

Ereğli Harp Malulü Gazileri, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği tarafından Ereğli Sevgi, Barış, Dostluk düğün salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Ülkü Aktuğ, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğgeneral Türker Ertürk, Ereğli Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Alaplı Emniyet Müdürü Mehmet Yıldırım, Dernek Başkanları ve İşadamları katıldı. Konuşmalar başlamadan önce salonda bu davetlilere şehit askerlerin resimleri sinevizyon eşliğinde tanıtıldı. Gecede konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, konuşmanın kolay olmadığını, şehit ve gazi dediğimizde akan suların durduğunu söyleyen Sesli, "Üstümüze düşen görevi yapmalıyız. Onlara destek vermeliyiz. Dernek bizden yer istedi yer verdik. Onlar için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Ardından Karadeniz Bölge Komutanı Tuğgeneral Türker Ertürk konuştu, Ertürk konuşmasında "Teröristler bize kurşun sıkıyor ama biz onlara sıkmamamız lazım, biz aslında onların arkasında bulunanlara karşı mücadele vermeliyiz. Oradaki Kürtlerde bizim vatandaşımız, bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar, eğer biz dağdakileri öldürürsek onların ekmeklerine yağ sürmüş olacağız. Bizi birbirimize düşürmelerine izin vermemeliyiz" diye konuştu. Ertürk, Şehit törenlerinde hırsımızı küçük bir zaman dilimi içinde tüketiyoruz diyen Ertürk, "hırs yapmamalıyız, çünkü hırs hemen tükeniyor. Kin tutmalıyız, kin hem geçecek bir duygu değildir. Bu kinimizi yıllara yayıp gelecek nesillere aktarmalıyız" diye konuştu.

Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Ülkü Aktuğ, şehitlerimizin bize emanet ettikleri bu vatını karşılık beklemeksizin yaşatmak gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit yakınları ve Gaziler geceye katılan protokol, Dernek Başkanlarına ve İş Adamlarına plaket dağıtıldı. Gece türküler ve şiirler eşliğinde devam etti.

(BA-SŞ-Y) 16.03.2008 17:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title