Haberler

Şehit yakını ve gazilere 'vefa'

Güncelleme:

Samsun'un Terme ilçesinde şehit yakını ve gazilere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 'Vefa' projesi çerçevesinde gübre dağıtımı gerçekleşti.

Samsun'un Terme ilçesinde şehit yakını ve gazilere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 'Vefa' projesi çerçevesinde gübre dağıtımı gerçekleşti.

2022 yılı Aralık ayında Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Terme Tarım Kredi Kooperatifi iş birliği ile hayata geçirilen 'Şehit ve Gazi Yakınlarına Vefa Projesi' çerçevesinde Terme'de Gübre Dağıtım Töreni yapıldı. Projede ilçede bulunan ve fındık bahçesi olan şehit yakını ve gazilerin bahçelerinde bakım işlemlerinin yapılmasına ek olarak özel sektörden gelen gübre ve ilaç destekleri de yine bu üreticilere teslim edildi.

Törende konuşma yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Öyle bir ecdadımız var ki sadece ülkemizde değil, dünya üzerindeki 34 ülkede şehidimizin kanlarının bulunduğu necib bir milletiz. Vatan için canlarını vermiş şehitlerimize ve gazi olarak yaşamını sürdüren gazilerimize minnettarız. Geçtiğimiz yıl 5 kişiyle devam eden 'Vefa' projemiz, bu yıl 11 kişiyle devam ediyor. 5 bin kilogram 3-15 kompoze gübre, bin 250 kilogram potasyum nitrat ve 800 litre UAN32 sıvı azotlu gübre olmak üzere, toplam 7 bin 50 kilogram gübre ile destek veriliyor. Önemli olan burada miktar değil, vefayı gösterebilmektir. Bu projemizi de Samsun'un tamamına yaymayı planlıyoruz. Projeye katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların akabinde şehit yakını ve gazilere gübre dağıtımı yapıldı. Bu dağıtım ile beraber toplamda 11 üretici, 250 dekar alanında uygulama yapabilecek.

Düzenlenen Gübre Teslim Töreni'ne ayrıca Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Aday Kaymakam İbrahim Cesur, Terme Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Çakır, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, Terme Askerlik Şube Başkanı Şahin Yıldız, Terme Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Dede, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gazi ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Terme Terme Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title