Haberler

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Yavuz."Gazeteci Hrant Dink ile...

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yavuz, gazeteci Hrant Dink ile Uludere'de hayatını kaybeden 35 kişinin "sivil şehitlik" yasası kapsamına alınabileceğine ilişkin açıklamanın "Şehitlik" kavramını...

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yavuz, gazeteci Hrant Dink ile Uludere'de hayatını kaybeden 35 kişinin "sivil şehitlik" yasası kapsamına alınabileceğine ilişkin açıklamanın "Şehitlik" kavramını karmaşık hale getirdiğini savundu.

Yavuz, yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in nisan ayında çıkması beklenen yeni yasayla ilgili bir açıklama yaptığını belirtti.

Burada Uludere'de hayatını kaybeden vatandaşlar ile öldürülen gazeteci Hrant Dink'in de "Şehit" sayılabileceğine ilişkin açıklanın bulunduğunu ifade eden Mehmet Yavuz, "Nisan ayında çıkması beklenen yeni yasayla ilgili bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, tüm şehit aileleri ve gazilerimizi derinden üzmüştür. Uludere'de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ve gazeteci Hrant Dink'in 'sivil şehit' düzenlemesinde yer alabileceğine yönelik açıklaması yanlıştır" ifadesini kullandı.

Bu konuda eleştirilerde bulunan Yavuz, özetle şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, 2007 yılında öldürülen gazeteci Hrant Dink ile Uludere'de hayatını kaybeden 35 kişinin 'sivil şehitlik' yasası kapsamına alınabileceğine ilişkin açıklaması, 'Şehitlik' kavramını karmaşık hale getirmiştir. Şehit, cephede düşmanla savaşırken kurşunu yiyen, ölen kişiye denir. Bunlar ne yapmışlar ki şehit olmuşlar- Hangi düşmanla savaşmışlar ki- Bu bir kazadır. Şehitlik bu kadar ucuz değildir. Şehitlerimizin kemikleri sızlar. Uludere'dekiler şehit değil, kaçakçıdır. 'Sivil şehit' kim olur biliyor musunuz- Elçiler, 'sivil şehittir'. Hrant Dink ve Uludere'dekiler şehit değildir. Ayrıca bunlar 3713 yasası kapsamına giremezler. Hükümet, 'Biz bu mağdurların da elinden tutacağız, onlara da haklar vereceğiz' diyebilir. Ama onlar şehit değil. Onlar da bu vatanın vatandaşıdır. Elbette yardım edilsin, bir can yanmıştır. Ama

'şehit' kelimesi orada yanlıştır."

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Fatma Şahin Hrant Dink Şanlıurfa Uludere Yerel Haberler

title